Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Mercedes weet het zeker: Bottas had Verstappen verslagen

Max Verstappen finishte voor de vijfde maal dit seizoen als tweede. Lewis Hamilton was te snel, maar de Nederlander profiteerde wel van het uitvallen van Valtteri Bottas. Als dat niet was gebeurd, dan had de Fin zijn Red Bull-concurrent echter gewoon verslagen.

Verstappen Duitsland 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Cotentpool

Max Verstappen wist als enige in de buurt te blijven van Lewis Hamilton na het uitvallen van Valtteri Bottas. Had hij de Fin anders ook kunnen verslaan?

"Dat weet ik niet. Hij had wel veel meer graining op zijn voorband. Daardoor verremde hij zich denk ik. Toen had hij een flatspot en moest hij de pits opzoeken en niet lang daarna viel hij uit. Dus het is altijd lastig te zeggen. Het was wel duidelijk dat hij meer problemen met zijn banden had dan Lewis.

Verstappen zelf worstelde bij de (her)start met de temperatuur van zijn banden. "We hebben geen plek verloren bij de start, maar de banden waren te koud waardoor ik wat wielspin had. Dat zag je ook bij de herstart, daar hadden we meer problemen mee dan de anderen", blikt de Red Bull-coureur terug bij Ziggo Sport.

Over twee weken staart de allereerste Grand Prix op het circuit van Portimao voor de deur. "Ik kijk er naar uit, maar hoop wel dat het wat warmer is. Het is een erg leuk circuit", blikt Verstappen vooruit.

In de Mercedes-garage maakte teambaas Wolff zich tot aan de problemen van Bottas geen zorgen over de race. De Fin had Verstappen gewoon kunnen verslaan als hij niet tegen problemen was aangelopen.

Wat het probleem precies was? Wolff durft nog geen honderd procent uitsluitsel te geven: "Maar we denken dat er een probleem was met de batterijen", aldus de Oostenrijk, die wel denkt te weten dat Verstappen nooit tweede was geworden als Bottas was blijven rijden: "Als Valtteri dat probleem niet had gehad, dan had hij er gewoon bij gezeten", zo verklaart hij tegen ORF.

Ook gelooft hij nog in de titel voor Bottas, aangezien het rekenkundig nog mogelijk is. "Nee, zo zie ik dat niet", zo oppert Mercedes-teambaas Wolff als
hem gevraagd wordt of de wereldtitel voor Lewis Hamilton nu een zekerheidje is. "Pas als de cijfers uitwijzen dat hij niet meer achterhaald kan worden, accepteer ik die wereldtitel."

Bottas zijn titelaspiraties liepen zondag met een DNF behoorlijk wat averij op. Zijn achterstand op teamgenoot Hamilton bedraagt nu 69 punten. Dat betekent dat Bottas drie Grands Prix moet winnen waarin Hamilton niet tot scoren komt om hem te achterhalen en dat lijkt toch echt veel te veel gevraagd.

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje