Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen countert kritiek op Red Bull na dominante reeks: "Mercedes kon dit ook niet"

Niemand kan anno 2023 om de dominantie van Red Bull en Max Verstappen heen. Het Formule 1-team won alle races tot nu toe dit seizoen, wat volgens de concurrenten enigszins logisch is in de uiterst sterke RB19. Verstappen benadrukt echter dat alles winnen helemaal niet zo makkelijk is.

In Hongarije verbrak Red Bull het record van de meeste Formule 1-zeges op rij. Met elf overwinningen in 2023 en het winnen van de Grand Prix van Abu Dhabi vorig jaar heeft het Oostenrijkse topteam een nieuw record neergezet, grotendeels vanwege Max Verstappen en zijn dominante reeks. De Nederlander is al zeven races op rij ongeslagen en kan in België de volgende overwinning op zijn naam schrijven. Ook op Spa-Francorchamps is hij de grote favoriet en na het winnen van de GP van Hongarije met ruim een halve minuut voorsprong vreest menig concurrent er voor. Verstappen vindt de gigantische voorsprong op de Hungaroring niet zo heel spannend, zo legt hij in België uit aan onder meer RacingNews365. "Ik had met meer marge kunnen winnen, maar ook met minder. Dat ligt allemaal aan de strategie en de timing, maar ik kan niet ontkennen dat wat we hebben gedaan heel goed werkte", zo trapt hij het gesprek af. Wat hij zelf vindt van zijn en Red Bulls dominantie? "Ik denk dat de auto op zaterdag niet helemaal ideaal was, maar op zondag werd duidelijk dat onze upgrades heel goed werken in de race."

Saaie Red Bull-dominantie?

Red Bull gaat op Spa-Francorchamps jagen op de dertiende overwinning op rij. "Dat betekent voor het team heel veel, maar voor mij focus ik me gewoon op het winnen van de race. We kunnen doorgaan met de reeks en daar geniet ik natuurlijk erg veel van. Dit is een ongelooflijke prestatie van het hele team, want ja, we hebben de dominante auto, maar fouten maken is heel makkelijk en een race verliezen als zodanig ook." Critici zeggen dat Red Bull wel erg makkelijk kan winnen op deze manier, maar Verstappen vindt dat tekort doen aan de prestaties van zijn werkgever. "Deze streak is goed, maar zelfs in de dominante jaren van Mercedes konden dat team dit niet. Dat terwijl ze toen (qua absolute pace, red.) nog veel dominanter waren dan wij op dit moment. Ik kan dus alleen maar trots zijn op mijn team."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"