Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Daarom wil ik nooit een Formule 1-teambaas worden"

Max Verstappen zal de komende jaren nog actief zijn in de Formule 1 en alle tekenen wijzen erop dat hij zeer succesvol kan blijven, maar wat gaat hij na de Formule 1 doen? Daar heeft hij wel een idee van en hij weet ook heel zeker wat hij níét wil gaan doen.

Van Max Verstappen weten we niet hoe lang hij nog actief zal zijn in de Formule 1. Ja, in ieder geval tot en met 2028, want pas aan het einde van dat jaar loopt zijn contract af. Hij heeft echter al meermaals laten doorschemeren dat hij het dan al weleens voor gezien kan houden, ook al is hij dan nog maar 31 jaar oud. Hij heeft echter ambities buiten de Formule 1. Hij wil natuurlijk ooit nog deelnemen aan en succesvol zijn in de 24 uur van Le Mans. Maar hij wil ook zijn eigen raceteam uitbreiden, zowel op het fysieke circuit als in de simracewereld, zo vertelt hij aan CNN . "Ik hou van het simracen. Sommigen denken dat het maar een spelletje is, maar dat is het niet. Ik leg daar mijn ziel en zaligheid in", aldus de tweevoudig wereldkampioen Formule 1. "Ik heb daar veel plannen voor, bijvoorbeeld door simracers naar het fysieke circuit te brengen, maar dan wel op de goede, niet halfbakken manier."

"Ik wil mijn eigen raceteam hebben en met Verstappen.com Racing heb ik de eerste stappen op dat vlak natuurlijk al gezet. Dat team is actief in zowel het simracen als op het circuit, dus daar liggen kansen." Gevraagd of hij zichzelf in de toekomst dan als teambaas ziet, antwoordt Verstappen deels bevestigend: "Niet in de Formule 1 in ieder geval. Daar gaat zoveel geld in om. Ik wil dat het team van mij is en dat ik op belangrijke momenten knopen door kan hakken, maar niet in de Formule 1." "De Formule 1 gaat ook nog eens gepaard met heel veel reizen. Tegen die tijd heb ik dat al jaren volop als coureur moeten doen, dus ik loop er zeker niet warm voor om dat als Formule 1-teambaas te moeten blijven doen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"