Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Dan moet je als Formule 1-coureur stoppen"

Wat Max Verstappen betreft heb je niks in de Formule 1 te zoeken als je niet bereid bent om 24 races lang alles te geven, hoe zwaar die belasting ook is.

Verstappen Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen vocht in 2021 een verbeten duel uit met Lewis Hamilton dat een heel seizoen duurde. Ja, dat was zwaar, maar daarop volgde voor Verstappen een seizoen waarin hij veel gemakkelijker naar zijn tweede wereldtitel reed. Van beide titelcampagnes heeft hij echter genoten.

Toch is het niet uitgesloten dat in 2023 weer een seizoen wordt waarin Verstappen alles uit de kast moet trekken en dat gedurende een recordkalender van liefst 24 Grands Prix. Als het zover komt, dan is hij daar op voorbereid, ook al heeft hij herhaaldelijk aangegeven dat 24 races eigenlijk teveel is.

"Als je er niet toe bereid bent om die uitdaging aan te gaan, dan is beter om meteen maar te stoppen met racen, toch?", zo wordt hij geciteerd door The Guardian. "We zijn immers allemaal racers en we houden ervan om te racen."

"Een seizoen als dat van vorig jaar (toen het pittig was, red.) was leuk, maar afgelopen seizoen (toen het makkelijker ging, red.) evengoed. Het wordt pas echt zwaar als je elk jaar een seizoen hebt zoals ik in 2021 had. Dat soort drama moet je niet elk jaar willen hebben. Dat is niet goed voor je en niet gezond voor wie dan ook in het team."

"Maar dit soort seizoenen komt in de Formule 1 niet zo heel vaak voor, dus dat zal geen probleem zijn", zo rond Verstappen af.

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Column Geen spaan heel gelaten van 'schandalige' FIA: "Ze moeten zichzelf eens onderzoeken"