Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Dat is het geheim van een goed huwelijk"

Max Verstappen en zijn engineer Gianpiero Lambiase kunnen lezen en schrijven met elkaar. Een fikse woordenwisseling hoort daar, net zoals in elk huwelijk, af en toe gewoon bij. Relatie-advies van Max Verstappen!

Max Verstappen en Gianpiero Lambiase gaan way back. De twee zijn al jaren onafscheidelijk en de twee weten dan ook precies wat ze aan elkaar hebben. Zo weet de engineer heus wel dat zijn verzoek om de Spaanse GP rustig uit te rijden aan dovemansoren gericht was. Verstappen tovert een speels lachje om de mond als hij vertelt zich van geen kwaad bewust te zijn: "Maar ik heb toch gewoon naar hem geluisterd? Ik heb de auto immers netjes binnen de lijnen gehouden", aldus de Red Bull-coureur ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Maar ik snap het van hem uit wel, hoor. Het is zijn taak erop toe te zien dat we die race gewoon winnen, maar het belangrijkste is dat we een verstandhouding hebben waarin dit soort dingen kan."

"Blijf er niet te lang in hangen"

De twee kunnen lachen om het boardradio-gesprekje in Barcelona, maar in het verleden is er heus ook wel eens echte onenigheid geweest: "Och ja zo vaak. Maar dat hoort allemaal bij het huwelijk waar we samen in zitten. Hij probeert het maximale uit mij te halen en ik het maximale uit hem." "Uiteindelijk moet je over veel zaken overeenstemming bereiken en dat ook nog eens met vele andere mensen. Maar als het aankomt op een setup die nog niet goed is, dan zijn we op elkaar aangewezen en moet je elkaar kunnen vertrouwen." Kan Verstappen een voorbeeld noemen van een moment waarop het even 'knalde'? "Ik denk dat het een paar jaar geleden was dat ik in Japan aangaf dat de auto zich liet besturen als een rally-auto. GianPiero kon de toon die ik tegen hem aansloeg niet waarderen. Daar hebben we op vrijdagavond over gesproken en de zaterdag erop was het dan ook weer goed." Is dat dan het geheim van een goed huwelijk? Af en toe even goed bekvechten om het vervolgens weer goed te maken? "Ja, je moet er op zo'n moment gewoon niet te lang in blijven hangen."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje