Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen de beste van de wereld? Niet volgens deze coureur

Nu de derde wereldtitel van Max Verstappen binnen handbereik is, worden meer en meer vergelijkingen gemaakt over hoe goed hij wel niet is. Er zijn ook mensen die vinden dat de Red Bull-coureur niet de beste racer van dit moment is.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Coureurs met elkaar vergelijken is vaak hetzelfde als appels met peren vergelijken. Tenminste als je het hebt over coureurs die niet in dezelfde raceklasse of hetzelfde tijdperk rijden. Max Verstappen kan bij de volgende Formule 1-race in Qatar zijn derde wereldtitel pakken. Nu worden al regelmatig vergelijkingen getrokken met F1-kampioenen van weleer als Michael Schumacher en Ayrton Senna, of Lewis Hamilton, die nu nog altijd rondrijdt op de grid.

Vergelijkingen trekken met coureurs uit andere raceklasses is lastiger. Toch durft Augustin Canapino het aan. De IndyCar-rijder, dit jaar in zijn debuutseizoen als 21ste geëindigd in de IndyCar Series, wijst naar Alex Palou. De Spanjaard won dit seizoen met overmacht zijn tweede IndyCar-kampioenschap en is een generatiegenoot van Verstappen. In de ogen van Canapino is Palou dé coureur van het moment.

'Palou is buitenaards'

"Palou is niet van deze wereld. Hij is naar mijn mening de beste coureur van de wereld", zegt de Argentijn als hij ernaar gevraagd wordt door Fox Argentina. "En als hij niet de beste is, dan hoort hij wel bij de beste drie. Naar mijn mening is hij completer dan Verstappen. Wat hij doet in IndyCar is voor mij echt buitenaards, al is dat heel subjectief", voegt Canapino toe.

De voorkeur voor de IndyCar-kampioen komt vooral door de banen waarop Palou zijn klasse laat zien. "Verstappen is ook van buitenaardse kwaliteit. Ik vind hem ook ongelooflijk goed, maar voor mij is het racen op ovals iets wat alles anders maakt. Rijden op een oval is veel extremer en de Formule 1 doet dat niet. Dat is dus waarom voor mij een coureur als Palou veel completer is. Hij maakt het verschil op alle soorten circuits en in alle soorten disciplines, echt buitenaards."

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Praat mee!

Viaplay
x
Nieuwe auto Red Bull RB17 maakt debuut tijdens Goodwood Festival