Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Denk niet dat simracers door kunnen stromen naar F1"

Simracen is helemaal hot. Steeds meer liefhebbers hebben een playseat thuis staan, de creme de la creme van de simulatorwedstrijden wordt zelfs aan Formule 1-teams gebonden. eSports zijn de toekomst, maar in hoeverre kunnen eSporters daadwerkelijk doorstromen?

Als het aan Max Verstappen ligt, blijft het bij een spelletje. De Nederlander zelf staat bekend om zijn competitieve geest en het feit dat hij vaak racegames speelt. Hij denkt echter niet dat er uit het simracen een Formule 1-coureur voort kan komen.

"Uiteindelijk gaat het ook gewoon om ervaring op het circuit", meent Verstappen in gesprek met redacteuren van zijn eigen officiële website. "Bovendien, als je in een simulator crasht, kan je gewoon opnieuw starten. In het echt is het wel wat anders, als je met 300 kilometer per uur een bocht volgas moet nemen of als je dichtbij een muur uitkomt." "Het zijn allemaal kleine dingetjes", meent de vijfvoudig Grand Prix-winnaar, "zoals g-krachten die je niet gewend bent. Misschien zie ik het eerder andersom, dat een Formule 1-coureur of een voormalig Formule 1-coureur mee zou kunnen doen in de eSports. Dat zou wel heel mooi zijn." Er zijn een aantal Nederlanders met dank aan de gamewereld verbonden aan Formule 1-teams. Rudy van Buren staat onder contract bij McLaren, Allert van der Wal verdedigt sinds medio 2018 de kleuren van Sauber/Alfa Romeo en treft in de officiële Formule 1 eSports Series landgenoot Bono Huis, die namens McLaren in actie komt.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"