Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Deze poleronde was beter dan die ronde in Saoedi-Arabië"

Een week geleden stonden Formule 1-fans wereldwijd te juichen toen Max Verstappen twee paarse sectoren reed, maar gooide de Nederlander ongelukkig zijn eigen glazen in. Die bijna perfecte ronde in Saoedi-Arabië wist hij in Abu Dhabi echter wel te rijden. De Nederlander is na de kwalificatie enorm blij met zijn poleronde, die beter was dan de ronde van vorige week (tot aan zijn crash).

Max Verstappen moest van ver komen na een onrustig begin van het raceweekend, maar tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi stond hij er tijdens Q3 opeens. De Nederlander pakte poleposition met een verpletterende tijd, die 0,3 seconde sneller was dan Lewis Hamilton. Na afloop van de kwalificatie verscheen Max met een glimlach op het gezicht voor de microfoon van RacingNews365. Wanneer wist hij dat het mogelijk was om de pole te pakken? "Toen ik aan het einde van Q3 over de finishlijn kwam en de lichten op rood gingen", antwoordt hij koelbloedig. "Tot aan de kwalificatie was Mercedes best wel sterk en ik had niet echt een topbalans. Uiteindelijk hebben we het, gedurende de kwalificatie, nog goed omgedraaid", zo vervolgt hij zijn verhaal op een serieuzere toon.

Verstappen rijdt betere ronde dan in Jeddah

De pole leek een lange tijd naar Hamilton te gaan, maar Max liet zich uiteindelijk niet kennen. Vorige week was hij in Jeddah al dichtbij de perfecte ronde, maar moest hij door een crash genoegen nemen met P3. Deze week pakte hij wel de poleposition. Gevraagd door RacingNews365 of deze ronde op het Yas Marina Circuit beter was dan de ronde vorige week (tot aan zijn crash natuurlijk), denkt Verstappen van wel. "Beide ronden waren wel goed, maar deze was iets beter als je kijkt naar het hele weekend als totaal", aldus Max.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"