Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Deze Red Bull niet de dominantste F1-bolide ooit"

Het moge duidelijk zijn dat Red Bull-ontwerper Adrian Newey en zijn collega's puik werk hebben verricht in de winterperiode: Red Bull Racing is dit seizoen nog ongeslagen. Volgens Max Verstappen ligt het succes van zijn team echter niet alleen aan de superieure RB19, maar ook aan zijn 'vernieuwde' rijstijl.

Verstappen Zandvoort Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Dertien uit dertien. Dat zijn de getallen waarmee Red Bull het F1-kampioenschap van 2023 domineert. Elf overwinningen staan op naam van Max Verstappen, twee op naam van Sergio Perez.

Max Verstappen benadrukte na afloop van de Grand Prix van Nederland dat het aan elkaar rijgen van overwinningen verre van vanzelfsprekend is. Zeker wanneer diverse (weers)omstandigheden, zoals in Zandvoort, voor complete chaos zorgen tijdens de race.

"Ik denk dat er in het verleden auto's zijn geweest die nog dominanter waren, en toch kreeg niemand het voor elkaar om negen keer op rij te winnen", zegt Verstappen tegenover onder andere RacingNews365. "Zeker op een dag als vandaag is het makkelijk om een foute beslissing te nemen of in de grindbak te banden. Het is helaas nooit zo eenvoudig (als men denkt, red.)."

Risicobeheer

Verstappen licht toe dat zijn rijstijl veranderd is door de jaren heen, wat wellicht bijdraagt aan het minimale aantal fouten dat de Nederlander tegenwoordig maakt.

"Zeker bij dit soort races draait het om risicobeheer. Ik bedoel, als ik het vergelijk met een paar jaar geleden, toen ik niet streed voor het kampioenschap, reed ik heel anders. Maar dat is prima. Zelfs met deze rijstijl weet ik dat we een auto hebben die tot veel in staat is. Dat helpt waarschijnlijk om een beetje meer controle te hebben, denk ik."

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez