Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verraste Verstappen geeft F1-debutant Bearman welgemeend advies mee

Max Verstappen keek stiekem mee met Ferrari-debutant Oliver Bearman toen de jonge Brit zijn eerste meters maakte. Aan het einde van de dag is de Red Bull-coureur zeer enthousiast over wat de jongeman heeft laten zien.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Een van Max Verstappens concurrenten, Carlos Sainz, moet het Formule 1-weekend in Saoedi-Arabië aan zich voorbij laten gaan vanwege een blindedarmontsteking. Zijn vervanger Oliver Bearman, die na een training al zijn eerste F1-kwalificatie af moest werken, deed het helemaal niet slecht. In Q2 kwam hij 0,04 seconde tekort om Lewis Hamilton te elimineren en met P11 kan hij tevreden zijn.

Max Verstappen was onder de indruk van zijn nieuwste F1-collega. "Het is echt superlastig om op dit circuit in te moeten vallen. Wat hij heeft gedaan is heel, heel indrukwekkend. Ik heb zijn eerste ronden in VT3 bekeken, want dat is het moment waarop je kan zien of iemand echt comfortabel is in de auto of niet."

Bearman verraste de drievoudig F1-kampioen, in positieve zin. "Na twee à drie ronden dacht ik: 'Oke, dat is een sterke start. Dat zien we graag'. Om P11 te eindigen, op slechts 0,6 seconden van de poleposition; meer had je niet van hem kunnen vragen. Hij heeft dus absoluut geweldig werk geleverd", zo looft hij Ollie.

Verstappen geeft Bearman tot slot een advies mee: niet balen van het missen van Q3, maar trots zijn. "Ik hoop dat hij ook een beetje heeft kunnen genieten, want het is best stressvol, een nieuw team en een nieuwe auto op dit circuit. Hopelijk is hij tevreden met zichzelf en zegt hij geen dingen als 'ik heb Q3 gemist' ofzo, want ik denk dat iedereen in de paddock kan zien dat hij het geweldig heeft gedaan."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China