Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen doet Hamilton denken aan Senna in de McLaren-Honda

De podiumplaats van Max Verstappen voor Red Bull-Honda in de GP van Australië deed Lewis Hamilton terugdenken aan dominante tijd van McLaren-Honda in de jaren 80. De vijfvoudig wereldkampioen is blij dat het iconische automerk terug is aan de top.

Als klein mannetje keek Hamilton naar de Formule 1 en in het bijzonder zijn idool Ayrton Senna. Aan diens tijd bij McLaren, met de krachtige Honda-motoren, koestert de Brit mooie herinneringen. Het optreden van Verstappen in de afgelopen race op het Melbourne Grand Prix Circuit deed hem terugdenken aan de hoogtijdagen van Senna en Honda - een combinatie die goed was voor onder meer drie rijderstitels.

"Ik herinner me nog dat ik vroeger keek naar Ayrton Senna in de McLaren-Honda en ze waren toen zo geweldig. Het is prachtig om Honda terug aan de top te zien", zo wordt de Brit geciteerd door Express. "Ik hoop dat hun betrouwbaarheid okay is, zodat we het hele jaar met elkaar kunnen vechten." Voor extra concurrentie loopt Hamilton niet weg. Mercedes won de afgelopen vijf seizoen alle hoofdprijzen en Hamilton liefst vier van de vijf wereldtitels. Hij vervolgt: "Het is geweldig om de progressie bij Red Bull te zien. Ze waren al zoveel jaren samen met Renault en nu was Max in staat om een Ferrari te passeren. Geweldig!" Titelfavoriet Ferrari zakte in Australië door het ijs, maar Hamilton verwacht dat Sebastian Vettel en Charles Leclerc snel weer op volle sterkte zijn: "Red Bull kan nu de strijd aan met ons en ik verwacht dat we een spannend seizoen met drie teams krijgen. Bij Ferrari ging er iets niet goed dit weekend, maar ik ben er zeker van dat hun auto goed is. Het wordt een uitdagend seizoen."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin