Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen doet laatste 'voorspelling' voor GP Miami: "Niemand heeft een idee!"

Max Verstappen heeft kort voor de race, net als rivaal Charles Leclerc, nog even vooruitgeblikt op de Grand Prix van Miami. Alhoewel. Veel kon hij niet voorspellen. Het wordt in ieder geval warm, want dat lijkt volgens de Red Bull-coureur een gegeven!

Leclerc Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Max Verstappen moet vanaf P3 op jacht op Ferrari tijdens de Grand Prix van Miami. De Italianen hebben samen de eerste startrij geclaimd tijdens de kwalificatie, dus de Nederlander moet aan de bak als hij een kans wil maken op de overwinning in Florida.

Kort voor de race blikt hij tijdens de paraderonde nog een laatste keer vooruit: "Het wordt spannend, ook kijkend naar het weer. Het is warm voor de banden en dat is lastig. Ik kijk er naar uit, want we hebben een competitieve auto. Het wordt een spannende strijd!"

Gevraagd naar zijn verwachtingen voor de strategie, en of hij veel last zal hebben van de gemiste ronden op vrijdag, zegt Max dat niemand eigenlijk iets weet over de manier waarop de race zal verlopen.

"Over het algemeen heeft niemand een duidelijk idee", lacht Max. "Dat maakt het interessant en spannend, dus hopelijk kunnen we voor veel spektakel zorgen. Je moet een goede start hebben, maar dan is het nog een lange race met veel onbekende factoren. Alles kan hier gebeuren"

Leclerc zonder verwachtingen

Volgens zijn rivaal Charles Leclerc wordt de zondag in Miami een slijtageslag. De Ferrari-coureur verwacht wederom een strijd met Red Bull, waarin bandenslijtage cruciaal wordt.

"Ik heb eigenlijk geen verwachtingen. Ik wil gewoon winnen. Het wordt spannend in gevecht met Red Bull en met Carlos. Het kan een hele mooi race worden. Hopelijk hebben we een goede start en kunnen we onze eerste positie behouden."

"Het is al het hele jaar spannend in gevecht met Red Bull, dus hier zal dat ook weer zo zijn. De start maximaliseren wordt weer heel belangrijk, net als het bandenmanagement. De temperaturen zijn heel hoog, dus we gaan veel water drinken. Hopelijk hebben we een goede race!", zo sluit hij met een voorzichtige glimlach af.

Wie gaat er winnen in Miami? Laat je voorspelling hieronder achter en maak kans op een Max Verstappen-cap!

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Miami 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull