Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen dolbij na sensationele race: "Dat was echt onverwacht!"

Max Verstappen werd met luid applaus begroet door de Amerikaanse racefans. Vanaf P18 klom de Red Bull-coureur op naar de tweede positie.

Direct na afloop van de race blikte Max Verstappen terug op zijn sensationele tweede plaats. "Het was onverwacht maar ik had een goede start en goede eerste ronde." "We lagen al snel op p5 en p4 en toen kon ik de leiders goed volgen. We hadden een prima racepace en de undercut op Bottas was het gevolg van een goede tactiek van het team. Daarna konden we onze eigen race rijden. Tegen het einde konden we nog wat druk zetten, maar helaas hield ik geen banden meer over in de laatste paar ronden."

In de slotronden knokten Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens een fel gevecht met elkaar. Daarvan genoot de Nederlander volop: "Ik had echt last van de achterbanden en blokkeerde in bocht 12. We hadden een prachtig gevecht enkele bochten lang. In de bocht naar rechts hield ik vol en Lewis zat ook al op de limiet. Ik ben erg blij om als tweede te finishen hier!"

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"