Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen dolblij met zege: "Dat maakte het verschil"

Max Verstappen won de Grand Prix van Spanje na een intens gevecht met Lando Norris. De Nederlander is dolblij na afloop en vond de start cruciaal.

Verstappen win Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Spanje draaide uit op een fel gevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris. De laatstgenoemde coureur was hier en daar sneller, maar na een sublieme prestatie pakte de foutloze Verstappen toch de zege. De 26-jarige Red Bull-coureur is na afloop ontzettend blij.

"Ik denk dat het begin van de race het verschil maakte", vertelt Verstappen. "Ik pakte de leiding in de tweede ronde en had zo een buffer, want ik kon in eerste instantie een voorsprong opbouwen. Daarna was het een defensieve race, vooral omdat Lando Norris en McLaren zeer snel waren en de bandenslijtage goed onder controle hadden. Het leek erop dat ze heel snel waren in de laatste rondjes van een stint, maar wij deden alles goed. Ik denk dat we een agressieve strategie hadden, maar gelukkig pakte het goed uit. Het was vrij close aan het einde, dus ik ben erg blij met de overwinning."

De start was dus belangrijk, maar Verstappen werd wel even op het gras gedrukt door Norris. "Ik moest een beetje rallyrijden op het rechte stuk. Ik ging door het gras en verloor zo wat momentum. Toen ik eenmaal de leiding in handen had, kon ik goed op mijn banden letten. Dat zorgde ervoor dat de race goed verliep. De banden worden hier vrij heet met alle bochten op hoge snelheid, dus je glijdt veel in het rond. Daarom was management heel belangrijk."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'