Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen dolblij na sublieme eerste testdag in Bahrein

Voor Max Verstappen was er geen vuiltje aan de lucht tijdens de eerste testdag in Bahrein. De Nederlander reed veel ronden, kende geen problemen en klokte ook nog eens met afstand de snelste tijd.

Verstappen Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een voorsprong van 1,1 seconde op nummer twee Lando Norris, maar liefst 143 ronden en geen enkel probleem met de betrouwbaarheid van de nieuwe RB20. Samengevat een vlekkeloze eerste testdag.

Verstappen houdt zich koel, maar benadrukt wel dat alles op en top verliep. "Het is mooi om terug te zijn. Ik denk dat we een goede dag hadden. We konden heel veel ronden rijden en met de auto konden we best veel dingen uitproberen. Dus ik ben erg blij in het algemeen."

Verrast door de snelheid

Vorige week reed Verstappen al wat ronden in de RB20, maar tijdens de filmdag op het natte en koude Silverstone kon hij niet tot het gaatje gaan. Tot het absolute gaatje ging hij in Bahrein ook niet tijdens de eerste testdag, maar wel was hij weer verrast door de krachten van zijn Red Bull.

"Al met al ben ik blij om weer terug te zijn in een F1-auto", glundert hij. "De eerste paar ronden ben je verrast hoe snel deze is ten opzichte van al het andere."

"En ja, ik had veel plezier vandaag. Ik was erg blij met hoe de auto reageerde, de balans was erg goed. Het is nog maar een test, maar we hadden een goede dag."

Ook interessant:

Verstappen wacht cruciale vuurdoop met Red Bull in Bahrein

Ja, beste Formule 1-fan, niet alleen de Formule 1-begint weer, maar ook de RacingNews365 Formule 1-podcast is terug van weggeweest. En dat na toch wel een enerverende winterperiode. Beluister 'm hieronder! Liever via YouTube? Dat kan ook. Dan druk je op deze link.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training