Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen draaide overuren in simulator voor GP Qatar

Max Verstappen geniet van het Losail International Circuit in Qatar. Het is de eerste keer dat de Formule 1 op het circuit rijdt, maar de Nederlander kent de lay-out al goed. Dit is te danken aan overuren in zijn eigen thuissimulator.

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen heeft Max Verstappen een goed beeld van het Losail International Circuit. Net zoals hij na het simulatorwerk verwachtte, geniet hij van het circuit in Qatar, wat in eerste opzicht lijkt op andere circuits in de woestijn, zoals Bahrein. Toch vallen deze circuits niet echt met elkaar te vergelijken, zo vindt Verstappen. "Het is een snel circuit met goede grip, ik vond het wel leuk om op te rijden", trapt de Nederlander mee af bij Ziggo Sport . "Het is heel vlak, maar je kan mooi de bochten aanvallen. Er is ook goede grip als je het vergelijkt met Bahrein, daar is heel ruw asfalt. Dan slijten de banden heel hard en wordt het allemaal net wat lastiger."

Verstappen oefende thuis verder in simulator

Om alvast te wennen aan het Losail International Circuit zat Verstappen niet alleen in de simulator van Red Bull in Milton Keynes. De Nederlander ging thuis vrolijk door. "Ik voelde me meteen goed thuis hier. Ik had best veel geoefend, ook thuis op mijn eigen simulator. Daar heb ik de baan ook op gedownload. Het voelde best wel vertrouwd aan." Toch is er nog werk aan de winkel bij de Oostenrijkse renstal. "In de tweede vrije training zat er een groot verschil tussen de ene en de andere band", merkte Verstappen. "Op allebei hadden we nog niet de juiste balans, daar moeten we nog even aan werken. Maar dat komt uiteindelijk wel goed."

DRS-probleempje wordt aan gewerkt

Tijdens de trainingen in Qatar zagen we een apart beeld van de achtervleugels van Verstappen en Sergio Perez. De vleugel leek pas na flink getril te kunnen sluiten. "Daar hebben we het hele jaar al een beetje last van", zegt de Nederlander nuchter. "Dat het systeem niet helemaal goed is, dat moeten we nog proberen op te lossen." Zaterdag om 12:00 uur Nederlandse tijd wordt de derde en laatste vrije training verreden op Losail. Vervolgens zal om 15:00 uur de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar starten. Op zondag zal eveneens om 15:00 uur de GP van Qatar worden afgetrapt.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden