Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen drijft de spot met 'belachelijke' prijs: "Wil 'm niet eens!"

Met een ongekend dominant Formule 1-seizoen is de kans aanwezig dat Max Verstappen weer wordt genomineerd voor de 'Sportman van het Jaar'-award, een prijs die hij al drie keer eerder in ontvangst nam. Zelf zit hij er alleen absoluut niet op te wachten.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Eigenlijk is het binnenhalen van de derde Formule 1-wereldtitel nog maar een kwestie van tijd voor Max Verstappen, die in het Grand Prix-weekend van Qatar genoeg heeft aan een handvol punten om niet meer ingehaald te kunnen worden dit seizoen. Al op zaterdag in de sprintrace kan titel nummer drie veroverd zijn - opnieuw een uitstekend seizoen van de Nederlandse topsporter.

Hiermee komt hij misschien ook in beeld voor de Sportman van het Jaar-uitreiking van het NOC*NSF, waar hij al vaker voor werd genomineerd en al drie keer de prijs kreeg. Verstappen is duidelijk over dit soort prijzen, hij voelt er namelijk niets voor. "Ik wil niet gaan vergelijken, want iedereen is goed in zijn eigen sport", zegt hij in Qatar tegen onder andere RacingNews365.

Verstappen vervolgt: "Ik ben gewoon trots op het feit dat ik een Nederlander ben. Toen ik opgroeide, realiseerde ik me wat voor een soort fantastische atleten er zijn. Als land moeten we daar trots op zijn. Het maakt niet uit wie de nummer twee is", aldus de zo goed als zekere nummer één van het huidige Formule 1-seizoen.

"Ieder jaar hebben we weer dit soort awards, sportman van het jaar. Waarom?! Ik wil 'm niet eens winnen! Ik wil waarderen hoeveel talent we als land hebben, daarom vind ik de prijs zo belachelijk."

"Het is oneerlijk voor mensen die zoveel moeite in hun sport stoppen en dan geen waardering krijgen omdat dit soort domme, stomme prijzen bestaan voor één persoon. Ik vind het juist belangrijk dat iedereen wordt erkend", zo sluit de Limburger af.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes