Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen droomt: "Het zou heel speciaal zijn om dat in het land van Honda te doen"

Wordt Max Verstappen dit weekend kampioen? Zelf zou hij het prachtig vinden om in het land van Honda de titel te pakken, maar als het niet lukt, dan ligt hij daar niet per definitie wakker van. Wel hoopt hij heel graag weer een goed weekend mee te maken.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Voor het eerst in drie jaar keert het Formule 1-circus weer terug in Japan. Max Verstappen is daar zeer blij mee, zo vertelt hij aan de vooravond van het raceweekend aan onder meer RacingNews365.

"Ik kijk er heel erg naar uit, zeker nu het circuit even van de kalender was verdwenen, maar het is een geweldige locatie en een geweldige baan. De fans zijn over het algemeen echt helemaal gek van Formule 1, dus ik ben heel blij om hier te zijn."

"Ze zijn heel gepassioneerd en echt heel gek, op een goede manier. De fans komen ook helemaal verkleed en je ziet mensen bijvoorbeeld met DRS-petjes lopen", lacht Max. "Het laat maar zien hoe populair autoracen hier is in Japan. Het eerste dat ik zag toen ik in Tokio de tv aanzette was racen, maar dan in een andere categorie!"

Speciaal om de titel te winnen

Afgelopen weekend had Verstappen op papier al een kans om de titel te pakken, maar zijn kansen waren toen klein. Het weekend verliep vervolgens ook nog eens zeer slecht, maar dit weekend kan hij tijdens een van de 'thuisraces' van Red Bull opnieuw een gooi doen naar de titel.

In de ogen van Max zou het heel mooi zijn om in Japan zijn tweede titel te pakken. "Voor ons is het ook nog eens extra speciaal weekend, vanwege onze samenwerking met Honda. Ja, we hopen op een goed weekend. Het zou extra speciaal zijn om hier de wereldtitel te veroveren, vanwege onze relatie met dit circuit", aldus de Nederlander.

Vorig jaar won Max ook de titel, maar toen werd er vanwege het coronavirus niet geracet in het land van de rijzende zon. Daar baalde hij van, maar nu krijgt hij een nieuwe kans. "Het was vorig jaar al heel erg jammer dat we hier niet konden racen, toen we verwikkeld waren in de titelstrijd. Daarom is het nu zeker mooi om hier terug te zijn!"

En wat als het niet lukt?

Vorige week gaf Verstappen voorafgaand aan de race al toe dat het een lastig verhaal ging worden om in Singapore kampioen te worden. Hoe kijkt hij er deze week tegen aan. Om de titel te winnen heeft hij het nu in eigen hand: hij moet de race winnen en de snelste ronde rijden.

Max herhaalt dat het geen ramp is als het onverhoopt niet lukt. Hij hoopt gewoon een goed weekend mee te maken. Als de titel dan niet wordt gewonnen, dan zijn zijn kansen over twee weken weer beter, redeneert hij al lachend.

"Het zou heel mooi zijn als het hier lukt om kampioen te worden, maar als het me niet lukt, dan zijn mijn kansen in de Verenigde Staten weer groter. Dus het verandert niet echt iets. We willen gewoon een zo goed mogelijk weekend hebben en alles wat we kunnen maximaliseren. Ik heb een perfect weekend nodig om kampioen te worden", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'