Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen duidelijk na kwalificatie: "Moeten het onszelf niet zo moeilijk maken"

Max Verstappen kwalificeerde zich als derde voor de GP van Miami. De Nederlander maakte een fout in zijn vliegende ronde en zag beide Ferrari's onder zijn tijd door duiken. Na afloop was de Red Bull-coureur desondanks redelijk tevreden.

Het verschil tussen Max Verstappen en de Ferrari was bijzonder klein toen de coureurs in de slotminuut aan hun laatste vliegende ronde begonnen. De beide Ferrari's wisten hun tijd met zo'n twee tienden aan te scherpen, maar Verstappen ging in de fout in bocht 6, waardoor hij zijn ronde af moest breken. Verstappen zegt na afloop van de kwalificatie verrast te zijn dat hij zo dicht bij de pole was, aangezien hij op vrijdag slechts een handvol ronden reed door technische problemen. "Over het algemeen ben ik wel tevreden over de kwalificatie, want vrijdag deden we maar vier of vijf snelle ronden. Vandaag stond in het teken van het leren kennen van de baan en het vinden van een goede balans. Ik ben verrast dat we zo competitief waren tijdens de kwalificatie, want het is een lastig circuit om te leren."

"Natuurlijk wil je op pole staan, maar gezien waar we vandaan komen hebben we het goed gedaan. We moeten alleen zorgen dat we het ons niet zo moeilijk maken tijdens de weekenden", verwijst de Nederlander naar de technische problemen die er niet voor het eerst dit seizoen waren. "We hebben een goede auto, met een goede balans en een goede topsnelheid. Zondag maken we een goede kans en ik kijk er naar uit. Er kan van alles gebeuren en het wordt nog warmer, dus veel zal afhangen van hoe de banden presteren." Verstappen weet dat hij zondag moet aanvallen om zo Charles Leclerc en Carlos Sainz te verschalken. De tweede startrij deelt hij met teamgenoot Sergio Perez.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi