Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen duidelijk over GP Rusland: "Dan moeten we daar niet racen"

Zolang Rusland in oorlog is met Oekraïne, moet de Formule 1 daar in ieder geval niet racen. Dat lijkt Max Verstappen heel duidelijk. Zijn collega's, op Sebastian Vettel na, zijn iets terughoudender.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Donderdagochtend vroeg verklaarde Vladimir Poetin de oorlog aan Oekraïne, viel zijn leger het land binnen en begon het een offensief. De hele wereld is in rep en roer en ook in de F1-paddock is de invasie het gesprek van de dag, omdat men sinds 2014 racet in Sotsji in het zuiden van Rusland aan de Zwarte Zee. Ook dit jaar, in september, staat de GP van Rusland weer op het programma.

Het Haas-team, gesponsord door het grote Russische oliebedrijf Uralkali, trok teambaas Guenther Steiner tactisch terug uit de persconferentie, maar de coureurs konden nog wel hun mening delen. Sebastian Vettel was duidelijk. De race moet afgelast worden. Zo niet, dan zal hij de race boycotten.

Verstappen ziet een race in Rusland niet gebeuren

Vettels collega's worden later met de woorden van de Duitser geconfronteerd. Zijn ze het eens met Sebastian? Verstappen is normaal niet van de politieke meningen, maar het lijkt hem heel logisch dat er niet geracet wordt in Rusland als het zo door gaat.

"Als een land in oorlog is, dan is het niet correct om daar te racen. Dat is zeker", zo antwoordt hij kort maar krachtig. "Het draait er echter niet om hoe ik alleen er over denk, maar wat de hele F1-paddock er over denkt."

De rest is iets terughoudender. Charles Leclerc durft weinig te zeggen, omdat hij naar eigen zeggen niet helemaal op de hoogte is van alles wat er gebeurt in Oekraïne. "We moeten er over spreken, maar ik kan niet te veel in detail treden. Ik heb niet alle informatie."

"Het (de oorlog, red.) is in ieder geval heel jammer om te zien, zeker in 2022. F1 zal een beslissing maken en zij hebben meer informatie dan wij. Meer kan ik er niet echt over zeggen, want ik heb gewoon niet alle kennis beschikbaar."

Alonso: F1 bepaalt

Alonso denkt dat iedereen het met elkaar is over wat er moet gebeuren, maar benadrukt dat het F1 zelf is dat beslist en hij geen invloed heeft. "Het zal een beslissing zijn vanuit de Formule 1, die ze uiteindelijk moeten nemen."

"Wij coureurs hebben onze mening en die zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als ieders mening, maar wij hebben niet de macht om te beslissen. We kunnen voor onszelf beslissen, maar F1 zal uiteindelijk haar best doen", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

24 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"