Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen duidelijk over instelling F1-coureurs: "Dan kun je beter stoppen"

Max Verstappen is van mening dat coureurs niet in de koningsklasse van de autosport moeten racen als ze het niet aankunnen om een lang seizoen in strijd te zijn met hun rivalen om de titel.

Max Verstappen is van mening dat het 'beter is om te stoppen' met racen in de Formule 1 als de coureurs niet opgewassen zijn tegen zware F1-gevechten in een lang seizoen. De Red Bull-coureur behaalde zijn eerste titel in 2021 in een verhit gevecht met Lewis Hamilton en Mercedes, terwijl hij in 2022 zijn titel op verpletterende wijze verdedigde met een record van 15 overwinningen en 454 punten. In 2023 zal het seizoen 23 Grands Prix plus zes sprintraces tellen, na het nieuws dat de Grand Prix van China niet zal worden verreden of vervangen en dat zowel Ferrari als Mercedes achter Red Bull op de loer liggen omdat ze in heel 2022 problemen hadden. Met maar liefst zes coureurs die in 2023 waarschijnlijk om de titel zullen strijden, vindt Verstappen dat degenen die niet opgewassen zijn tegen deze veeleisendheden, moeten stoppen.

"Als je niet opgewassen bent (tegen de gevechten, red.) dan is het beter om nu te stoppen", vertelt Verstappen aan de media, waaronder RacingNews365 . "We zijn allemaal racers en we houden van racen, en natuurlijk is het leuk om een seizoen te hebben zoals ik (in 2021) had, maar het is ook leuk om een seizoen te hebben zoals ik had in 2022." "Het zou heel zwaar zijn als je een jaar hebt als dat ik in 2021 had, maar dat gebeurt niet echt in de Formule 1 dus dat moet goed komen." Verstappens rivaal in 2022, Charles Leclerc, sloot zich aan bij de gedachten van de tweevoudig wereldkampioen en voegde eraan toe dat de uitbreiding van de kalender geen invloed op hem heeft. "Ik ben het eens (met Verstappen) en ik denk dat we allemaal voorbereid zijn op langere seizoenen", vertelt de Monegask. "Ik hoop dat het spannend wordt. Het is altijd leuk om een gevecht tot het einde te hebben, maar ik ben voorbereid op meer races en hopelijk op een langer gevecht."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi