Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen eert belangrijke schakel na derde titel: "Speciaal plekje in mijn hart"

Max Verstappen bedankt een van de onmisbare schakels naar zijn wereldtitels in de Formule 1: motorfabrikant Honda.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een goed arsenaal aan beschikbare paardenkrachten is onmisbaar in de Formule 1. Jarenlang kon Mercedes met een raketmotor de koningsklasse van de autosport domineren, maar in 2021 kwam daar een einde aan door de combinatie Max Verstappen, Red Bull en Honda. Laatstgenoemde partij is mede verantwoordelijk voor de drie titels van de Nederlander sinds '21.

Verstappen bedankt de Japanse motorfabrikant dan ook graag voor de keiharde inzet van de afgelopen jaren. "Hun bijdrage is gigantisch. Het chassis en de motor samen maakt het ons mogelijk om dit soort dingen te bereiken", begint hij lovend tegenover onder andere RacingNews365. "Ik ben ontzettend blij om met Honda te werken."

"Het zijn fantastische mensen. Super beleefd, maar ook super gemotiveerd en ze willen altijd luisteren naar input. Ze willen altijd verbeteren. Dus ja, ze zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Zelfs als ze eind 2025 vertrekken." Na het F1-seizoen van 2025 zal Honda de motormaker van Aston Martin worden.

"Maar laten we tot die tijd nog maar genieten van het moment. Ik ben ontzettend trots op ze. Als je kijkt waar we zijn begonnen als een team en waar we nu zijn: daar kunnen we heel erg trots op zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer