Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Verstappen en collega's steunen F1-plannen en geven groen licht voor seizoensstart

In een vergadering tussen alle hoge bazen van de FIA en de Formule 1 heeft de rijdersorganisatie van de Formule 1-coureurs groen licht gegeven voor een seizoenstart in Oostenrijk.

Verstappen Oostenrijker 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Uiteraard staan alle Formule 1-coureurs weer te popelen om te racen, maar zodra de koningsklasse van de autosport weer van start gaat, moet dat wel veilig gebeuren. In een online vergadering werden de voorzitters van de GPDA, de Grand Prix Driver Association, die alle Formule 1-coureurs vertegenwoordigen, vrijdagavond in detail ingelicht door de F1-bazen en de FIA over de manier waarop de Formule 1 het seizoen wil beginnen.

Het stelde voorzitters Alex Wurz en Sebastian Vettel, die namens de Formule 1-coureurs de vergadering bijwoonden, tevreden, zo geeft eerstgenoemde toe tegenover The Guardian. "De Formule 1-bazen doen echt hun uiterste best, op een manier die typisch is voor de Formule 1. De coureurs zijn tijdens de vergadering gerustgesteld over de manier waarop het seizoen weer gaat beginnen, dat kan ik zeker bevestigen."

"Wij hebben er het volste vertrouwen in dat momenteel de juiste stappen worden ondernomen op een efficiënte manier. Wij als coureurs hebben er dan ook vertrouwen in dat het seizoen in juli kan beginnen in Oostenrijk." Volgens de Oostenrijkse ex-F1-coureur hebben de Formule 1-bazen groots uitgepakt om ervoor te kunnen zorgen dat het seizoen zo snel mogelijk weer van start gaat. Verschillende specialisten zijn ingehuurd, zodat de Formule 1-Grands Prix zo veilig mogelijk verlopen met het oog op de gezondheid van iedereen die in de paddock rondloopt.

"Motorsport is altijd al een pionier geweest op het gebied van veiligheid. Nu gaat het echter niet alleen om het redden van levens door bijvoorbeeld crashes, maar gaat het om het gehele veiligheidsprotocol, waarvan de sterktes en zwaktes nu uitvoerig worden geanalyseerd. Het idee wat er nu ligt, het idee van een gesloten systeem op locatie, is enorm indrukwekkend. Formule 1 kan opnieuw laten zien dat het een pionier is en kan het voorbeeld geven aan andere industrieën", aldus Wurz, die meent dat alleen een nieuwe, grote opleving van het coronavirus nog roet in het eten van een seizoensstart in juli kan gooien.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. Dacht je dat er in tijden van corona niets te bepraten valt? Daar denken autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen anders over. Corona, simracen, klantenauto's, alles komt voorbij!

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje