Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Gasly testen verschillende vleugels voor Red Bull in GP Bahrein

Red Bull vangt het weekend van de Grand Prix van Bahrein aan met twee verschillende specificaties van de achtervleugel. Max Verstappen wordt de baan opgestuurd met aanzienlijk meer downforce aan de achterkant dan teamgenoot Pierre Gasly.

Na de Grand Prix van Australië werd duidelijk dat de Red Bull RB15 wat tekort komt ten opzichte van de concurrenten van Ferrari en Mercedes op aerodynamisch vlak. In de zoektocht naar meer downforce test Red Bull in Bahrein met twee verschillende achtervleugels. Max Verstappen gaat de baan op met aanzienlijk meer 'vleugel' dan teamgenoot Pierre Gasly. Dat meldt Formule 1-reporter Albert Fabrega. Waar Red Bull de aflopen jaren juist kon leunen op downforce-sterke bolides en het op motorgebied juist tekort kwam, lijken de rollen nu enigszins te zijn omgedraaid. De komst van Honda heeft het aantal beschikbare pk's behoorlijk doen toenemen, maar Helmut Marko belooft zijn coureurs dat ook de aerodynamische achterstand snel zal worden ingehaald.

1111209216558145536

Red Bull probará mañana 2 configuraciones aero. Gasly con ala d menos carga, Verstappen con más carga tipo Australia. pic.twitter.com/VA9n40XYse — Albert Fabrega (@AlbertFabrega) 28 maart 2019

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'