Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Hamilton ruziën verder na dubbele straf

Max Verstappen en Lewis Hamilton kwamen elkaar meerdere keren tegen op de baan in Saoedi-Arabië. De twee hebben allebei een compleet andere mening over wat er allemaal gebeurde.

Tot twee maal toe was er een straf voor Max Verstappen, na twee incidenten met Lewis Hamilton. De Nederlander en de Brit waren in het gevecht om de leiding van de Saoedische Grand Prix toen het helemaal mis ging. Het begon met een inhaalactie van Lewis op Max in bocht een, waarbij beiden wijd gingen. Verstappen, die de binnenkant verdedigde, ging wijd, waarna Hamilton dat ook deed. Beiden sneden de bocht af, waarna de Red Bull-coureur die de leidende positie behield. Hamilton zegt na afloop dat elke coureur, behalve Max, weet dat het niet mag wat de Nederlander deed.

Ook vingertje naar de stewards

Hamilton wijst daarbij ook een beetje naar de stewards. "Ik heb dit jaar niets veranderd aan de manier waarop ik race. We zien dit jaar meerdere incidenten. In Brazilië... we horen binnen de lijnen te racen, maar de regels zijn vanuit de stewards niet duidelijk. Daar mocht het van hen, dus het gaat hier verder." "Ik weet dat het niet mag, iemand inhalen buiten de baan en daarna mijn positie behouden. Volgens mij is dat bij alle coureurs bekend, maar waarschijnlijk bij één coureur niet", zo doelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 ongetwijfeld op Verstappen.

Verstappen hekelt beslissing

Zelf kan Verstappen juist helemaal niet leven met de beslissing om hem te bestraffen na de actie in bocht een. Volgens hem haalde Lewis zelf de bocht ook niet, én waren de stewards inconsistent in vergelijking met hun beslissing in Brazilië. "Ik vind het interessant om te zien dat ik degene ben die een straf krijgt als beide coureurs wijd gingen buiten de witte lijnen. In Brazilië was het prima en nu krijg ik er plots een straf voor. Je kon duidelijk zien dat beide coureurs de bocht niet haalden", zo roept Max. Tegelijkertijd wil de Nederlander er niet te veel aandacht aan besteden. "Ik wil er geen tijd aan verspillen", gaat hij verder. "We moeten vooruit kijken. We staan gelijk in punten en dat is natuurlijk prachtig voor het hele kampioenschap." Toch kan Max het niet laten om nog een laatste keer zijn punt te maken. "Wat ik ook kort na de race zei toen ik nog in mijn auto zat: de laatste tijd gaat het meer over witte lijnen en straffen dan echt Formule 1-racen. Dat is, in mijn optiek, echt zonde."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"