Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Verstappen en Hamilton voor het eerst dit seizoen lijnrecht tegen over elkaar

De FIA heeft haar onderzoek naar de GP van Abu Dhabi zo goed als voltooid. Moeten ze de resultaten alleen intern bespreken, of openbaar maken? Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben allebei een andere mening.

Verstappen Hamilton umbrella Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi was er vorig jaar enorm veel te doen over de keuzes van toenmalig wedstrijdleider Michael Masi. De FIA kondigde een groots onderzoek aan, waarvan de resultaten als het goed is morgen (zaterdag) worden besproken tijdens de WMSC-vergadering van de FIA.

Het is niet duidelijk of de resultaten van het onderzoek alleen intern zullen worden besproken, of dat de FIA de resultaten ook zal delen met de teams, coureurs, media en de fans. Willen de coureurs dat überhaupt wel? RacingNews365 legde de vraag voor aan Max Verstappen, voor wie het geen must is.

"Ik denk niet dat we het volledige rapport nodig hebben. Natuurlijk is het elk jaar goed om het over het vorige jaar te hebben en te discussiëren wat er beter kan. Dat is wat teams ook altijd doen natuurlijk, die analyseren alles wat ze doen. We gaan het zien of dingen misschien beter en makkelijker kunnen worden opgeschreven", aldus de Nederlander.

Hamilton sprak met FIA en wil transparantie

Als dezelfde vraag wordt gesteld aan zevenvoudig kampioen Hamilton, dan hoopt hij in tegenstelling tot Verstappen logischerwijs wel het hele rapport snel op zijn bureau te zien. "Ik denk dat het als sport goed is als we transparant zijn. Ik heb een goede meeting gehad met Mohammed (ben Sulayem, de nieuwe FIA-president, red.) en we waren het samen eens over de richting die we als sport in moeten slaan."

Volgens de Brit is het alleen maar positief als de onderzoeksresultaten met het publiek worden gedeeld. "Ik kijk er naar uit om het rapport onder ogen te krijgen, zodat mensen zien dat de sport transparant is en dat we leren van hetgeen er in het verleden is gebeurd. Dan kunnen we verbeteringen doorvoeren voor de toekomst."

Collega's zijn niet tegen

Andere collega's hebben weinig bezwaren als hen wordt gevraagd of ze het rapport graag openbaar zien. "Ik ben natuurlijk geïnteresseerd in de uitkomst", zo laat Charles Leclerc optekenen. "Ik zal het rapport niet helemaal gaan lezen, want het is waarschijnlijk te lang, maar het is wel belangrijk om de hoofdpunten en de conclusie te lezen."

Teamgenoot Carlos Sainz wil ook graag de inhoud zien, maar vindt wel dat het daarna tijd wordt om verder te gaan. "Uiteraard ben ik geïnteresseerd in de lessen die we als sport eruit halen. Tegelijkertijd vind ik dat het, zodra iedereen het heeft gelezen en geanalyseerd, tijd is om verder te gaan. Het is maart 2022 en we hebben het steeds over december 2021..."

Valtteri Bottas kan zich daar wel in vinden. "Het is tijd om weer verder te gaan met 2022, al wil ik zeker graag het hele rapport lezen", aldus de Fin, wiens woorden worden geëchood door Red Bull-coureur Sergio Perez. "Ik ben het daar 1000% mee eens. Het is belangrijk om ervan te leren, maar daarna ook weer verder te gaan."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"