Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Horner zijn het oneens over oorzaak spectaculaire vorm Max

Max Verstappen rijdt dit jaar beter dan ooit, maar dat heeft volgens hem niets te maken met zijn titel van vorig jaar. Teambaas Christian Horner denkt daar anders over.

Na afloop van de Belgische Grand Prix kwamen er uit het Red Bull-kamp louter superlatieven over de prestatie van Max Verstappen op Spa-Francorchamps. Hij verpulverde namelijk de concurrentie in zowel de kwalificatie als de race. Op zondag deed hij dat ook nog eens al startend vanaf de veertiende plek. Als Christian Horner na afloop gevraagd waar het toch vandaan komt, wijst hij naar de eerste wereldtitel van Verstappen. Daardoor is hij nu 'vrij', meent de teambaas. "Sinds Max vorig jaar die wereldtitel heeft gewonnen, heeft hij een nieuwe stap gezet. Hij is daardoor 'los gekomen' en momenteel rijdt hij op een ongelooflijk hoog niveau." "Als we kijken naar zijn leeftijd en zijn ervaring, dan zijn we nu getuige van een coureur die helemaal één is met de auto en beter is dan ooit!", aldus de Brit.

Verstappen kan zich daar niet in vinden

Als Verstappen met die woorden geconfronteerd wordt en gevraagd wordt of hij vanwege die eerste wereldtitel inderdaad 'los' is gekomen,wuift de regerend kampioen dit weg. "Nee, de titel heeft me niet bevrijd. Het is gewoon ervaring en je voelt je ook steeds comfortabeler in de auto." "De auto is ten opzichte van vorig jaar denk ik ook iets beter", vervolgt de Nederlander. "Over het algemeen was de auto vorig jaar goed, maar Mercedes was sterker. Toen moest je iets meer op de limiet rijden en nu zit het allemaal wat dichter op elkaar." Eigenlijk vindt Verstappen dat je de twee jaren niet eens naast elkaar kan leggen. "Elk jaar doe je weer nieuwe ervaring op, maar echt vergelijken kan je dit jaar en vorig jaar niet. De auto's zijn compleet anders om mee te racen. Dat we nu zo'n goede auto hebben, dat helpt natuurlijk in de jacht op overwinningen." "Vorig jaar was Mercedes op dit punt van het jaar sterker, maar haalden zij niet altijd het maximale uit de bolide. Als team hebben wij echter altijd goed gepresteerd, maar nogmaals: je kan de jaren niet vergelijken."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"