Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Kerkhof jagen op revanche in virtuele 24 uur van Le Mans

Dit weekend had eigenlijk de 24 uur van Le Mans verreden moeten worden. Door de coronacrisis ging dat feestje in Frankrijk niet door, maar het alternaties is minstens zo interessant. Er staat een ongekend sterk veld aan de start van de virtuele evenknie. Max Verstappen en Lando Norris zijn van de partij namens Team Redline, dat voor niets minder gaat dan de overwinning.

Team Redline is zeer sterk vertegenwoordigd tijdens de befaamde 24 uursrace die in rFactor 2 zal worden verreden. Dertig LMP2-teams en twintig GTE-teams melden zich op zaterdag om 15:00 uur aan de start. Team Redline staat met een drietal teams aan het vertrek, waarvan er twee een samenwerking zijn aangegaan met het JOTA LMP2-team. Dat betekent dat er voor Team Redline een team van liefst acht engineers klaar zit om alle parameters in de gaten houden. Team Redline neemt het op tegen niet de minste teams. Alle grote simrace-partijen zijn vertegenwoordigd, evenals diverse fabrieksformaties zoals Toyota Gazoo Racing. Dat team spuit de Oreca 07 LMP2-bolide in de bekende Toyota kleuren. Op de inschrijflijst staan naast bekende teams ook enkele bekende raceprominenten. Wat te denken van Fernando Alonso, Juan Pablo Montoya, Charles Leclerc en Jenson Button? Ook Nederland is goed vertegenwoordigd met coureurs als Giedo van der Garde, Nicky Catsburg en Job van Uitert. Voor iedere deelnemende coureur geldt dat hij minstens vier uur en maximaal zeven uur voor zijn rekening neemt. Volgens de regels moet één van de twee real life coureurs de race beginnen, terwijl één van de twee simcoureurs van een team de kwalificatie voor zijn rekening neemt. Het platform waarmee geracet wordt is rFactor 2 en dat brengt wat onzekerheden met zich mee: "rFactor twee is niet altijd het meest stabiele platform gebleken, dus dit wordt een mooie test", aldus Kerkhof, die wel lovend is over de rij-eigenschappen van de simulatiegame: "Ik denk dat op dat gebied met name de echte coureurs net iets meer gevoel hebben bij rFactor 2 dan bijvoorbeeld bij iRacing. Tekst gaat verder onder tweet.

1271068162222624769

Have you seen our livery yet for the @FIAWEC @24hoursoflemans #LeMans24Virtual ? We love it 😍 Where do you think this beauty driven by @gregerhuttu @LandoNorris @Max33Verstappen and @atzekerkhof will finish? pic.twitter.com/kEVA1i5TN0 — Team Redline (@TeamRedlineSim) June 11, 2020

Max Verstappen komt samen met Lando Norris, Greger Huttu (beter bekend als de beste simracer aller tijden), en Atze Kerkhof uit in Team Redline's enige onafhankelijke team. "Het zwaartepunt ligt bij de JOTA-teams en met Team Redline doen we om niets anders mee dan de overwinning. Slagen we er door eigen toedoen niet in om te winnen, dan word ik heel vervelend. Ik kan niet tegen verliezen", zo voert Kerkhof in gesprek met RacingNews365 de druk op zichzelf op. Vorig jaar deed men ook al mee aan de 24 uur van Le Mans in rFactor, maar toen gooide verbindingsproblemen roet in het eten. Een hard gelag, want men werkt weken lang toe naar een dergelijk evenement. Team Redline jaagt dan ook op sportieve revanche en hoopt van harte dat een herhaling van vorig jaar voorkomen kan worden. Mochten alle (netwerk)verbindingen standhouden, dan is finishen alsnog niet gegarandeerd. Natuurlijk wordt er met schade gereden, maar ook mechanische pech kan het einde van een race inluiden. Dat blijft voor de 24 uursrace echter beperkt tot motorfalen. De 24 uur van Le Mans start op zaterdag om 15:00 uur Nederlandse tijd en is via ons platform natuurlijk live te volgen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"