Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Verstappen en Red Bull gaan in 'speciale kleuren' rijden om jubileum te vieren

Max Verstappen en Red Bull gaan dit jaar in ieder geval één keer met een speciale livery rijden. Een van de partners van het team, Mobil 1, viert in 2024 namelijk het 50-jarig jubileum.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De auto's van Red Bull staan de laatste jaren bekend om de grotendeels donkerblauwe kleurstelling met de gele en rode tinten, al is het team niet vies van speciale liveries. Zo had Red Bull in 2023 nog drie speciale kleurstellingen voor de drie races in de Verenigde Staten. De RB19 was toen drie keer in een door fans ontworpen jasje te zien.

In 2024 gaat de Oostenrijkse renstal ook met een speciale kleurstelling rijden om het 50-jarige jubileum van partner Mobil 1 te vieren. De leverancier van smeermiddelen is al lange tijd betrokken bij de wereldwijde autosport in onder meer de Formule 1 en NASCAR. Mobil 1 is sinds 2017 aangesloten bij Red Bull als officiële partner voor smeermiddelen.

Om dat jubileum te vieren heeft Mobil 1 een reeks van '40 iconsiche, speciaal ontwerpen liveries en kleurstellingen' gemaakt voor het gebruik door de partnerteams, waaronder Red Bull in de Formule 1, Stewart-Haas en 23XI Racing in NASCAR en het Porsche Formule E-team. RacingNews365 heeft navraag gedaan bij Red Bull in welke race de speciale kleurstelling op de auto komt, maar het is nog niet duidelijk wanneer de speciale livery wordt gebruikt.

Ook interessant:

Wat brengt de GP van Australië? Keert de rust in de paddock terug? Hoe dan ook. Verstappen kan de beste seizoenstart ooit in de F1 neerzetten. Wie stopt hem? Is hij te stoppen?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull