Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Red Bull met aanvallende bandenkeuze voor GP Mexico

Ten opzichte van Ferrari en Mercedes kiest Red Bull voor een verrassend aanvallende bandenstrategie voor de aankomende Grand Prix van Mexico. Red Bull neemt aanzienlijk meer zachte banden mee dan de overige twee topteams.

Zowel Max Verstappen als Alexander Aalbon nemen namens Red Bull negen setjes zachte banden mee naar de Mexicaanse Grand Prix, de race die Verstappen in 2017 én 2018 al wist te winnen. Dat zijn twee setjes meer dan de beide coureurs van Ferrari en Mercedes. Red Bull vult de selectie aan met drie sets medium banden en slechts één setje van de harde compound. Mercedes en Ferrari zetten in op wat meer exemplaren van het medium rubber, waarbij Valtteri Bottas de vreemde eend in de bijt is met slechts één setje harde banden meer dan de rest. De Grand Prix van Mexico wordt verreden in het weekend van 25 tot en met 27 oktober.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin uitgebreid wordt stilgestaan bij de botsing tussen Max Verstappen en Charles Leclerc.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'