Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Verstappen en Red Bull moesten noodgedwongen in spiegels kijken: "Daar waren we bezorgd over"

Red Bull en Max Verstappen hebben alles uit de kast gehaald in Zandvoort, maar een overwinning zat er uiteindelijk niet in. Teambaas Christian Horner blikt terug op de race van de Nederlander.

Verstappen race Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Red Bull vorig seizoen nog het dominante team was, heeft de concurrentie de Oostenrijkse renstal dit jaar toch aardig in weten te halen. Inmiddels wordt er week in week uit gesproken over de snelste auto van McLaren en ook de resultaten liegen er niet om: Red Bull is niet langer de enige kanshebber in de strijd om de rijders- en constructeurstitel. 

Teambaas Christian Horner benadrukt tegenover onder meer RacingNews365 echter dat de Oostenrijkse renstal vooral een inschattingsfout maakte in het afstellen van de auto in Zandvoort: "Het gaat hier wel om meerdere zaken. McLaren was gewoon echt heel erg snel, dus dat hebben ze echt heel goed gedaan. Wij kozen er daarentegen voor om een risico te nemen, omdat we dachten dat de bandenslijtage harder zou gaan. Dus kozen we voor een afstelling met maximale downforce omdat we hoopten dat dat zou helpen met de slijtage."

"Maar al snel bleek dat de slijtage helemaal niet zo ernstig was als verwacht, waardoor Max dus een stuk langzamer was op de rechte stukken. Het inhalen bij de start kwam dus heel goed uit, want daardoor lag hij aan de leiding. Hij kon zich vervolgens uit de DRS rijden, maar je merkte al snel dat Norris zich comfortabel voelde en met die extra snelheid op de rechte stukken duurde het niet lang tot hij dichterbij kwam en Max inhaalde."

De ronden die volgden waren volgens Horner echter voorafgaand aan de race al besproken. "Vanaf dat punt kon Max gewoon managen, want dat was met zijn pace gelukkig mogelijk. Hij wist op dat moment zeker dat hij Norris niet kon verslaan, maar we hadden voorafgaand al besproken dat we er op dat moment voor moesten zorgen dat we de rest van het veld wel zouden verslaan."

"Op een gegeven moment waren we toch vrij bezorgd over de snelheid van Piastri, die Russell inhaalde en vervolgens achter Leclerc terecht kwam, maar toen hij pace verloor konden wij opgelucht ademhalen", aldus de Brit.

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull presenteert snufje voor Verstappen in Bakoe