Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Red Bull staan op scherp: "De sfeer is gespannen"

Het gaat de laatste tijd niet van een leien dakje bij Red Bull. Helmut Marko beaamt dat er spanning heerst en dat Max Verstappen mede daarom minder gaat simracen.

Verstappen race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een dominante seizoenstart wordt nu toch wel de noodklok geluid bij Red Bull. Max Verstappen kan het tempo van de McLarens en Mercedessen steeds moeilijker volgen en ziet zijn voorsprong in het kampioenschap langzaam maar zeker slinken. In Hongarije liepen de gemoederen hoog op door een verkeerde strategie, waardoor ook Helmut Marko tegenover Kleine Zeitung niet langer kan ontkennen dat het niet fantastisch gaat bij Red Bull.

"De sfeer is een beetje gespannen", vertelt Marko, die daarna ingaat op de boze radioberichten van Verstappen op de Hungaroring. "Dat escaleerde en begon met het feit dat hij naar zijn mening zijn tweede plaats na bocht één niet weg hoefde te geven (aan Lando Norris red.). Van het een kwam het ander, maar Verstappen en engineer Gianpiero Lambiase gaan samen zitten en het bespreken."

Mede door de spanning gaat Verstappen niet meer tot diep in de nacht simracen, beaamt Marko. "Dat gaat niet meer gebeuren. Het is een zwaar seizoen voor Max en hij is ook maar een mens. We staan nog steeds aan de leiding in de kampioenschappen, maar zijn niet meer zo superieur. Er is een mogelijkheid dat we in België tien plaatsen worden teruggezet. Ik hoop dat het inhalen makkelijker zal zijn dan in Hongarije. Het podium is mogelijk, maar het zal veel moeilijker zijn dan in voorgaande jaren."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'