© Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Verstappen en Ricciardo incasseren gridstraffen bij GP Italië

22 aug. 2018 08:00 Ruud Dimmers 1 reacties
Door de aanhoudende technische problemen met de power unit van Renault krijgen Max Verstappen en Daniel Ricciardo op korte termijn gridstraffen voor hun kiezen.

De eerste gridstraf dreigt voor Max Verstappen al bij zijn thuisrace in België. In Hongarije viel de Nederlander uit met een defecte MGU-K en de komende dagen moet uitwijzen of Verstappen nog een oud, opgelapt, exemplaar kan gebruiken. Anders volgt direct een gridstraf van tien plaatsen.

Een race later, op het supersnelle circuit van Monza, zal Red Bull volop onderdelen wisselen bij de bolides van Verstappen en Ricciardo. Dit betekent dat er ook gewisseld wordt naar de nieuwe, krachtige spec-C motor van Renault.

In Italië is Red Bull normaliter kansloos voor een goed resultaat, omdat het een powercircuit is. Concurrenten Ferrari en Mercedes beschikken over aanzienlijk meer vermogen en Red Bull wil door de gridstraffen daar te incasseren deze ontlopen op kansrijke circuits. Daarbij zet het vol in op de GP's van Singapore en Mexico waarbij Verstappen en Ricciardo in staat geacht moeten worden om succes te boeken.

Vorig jaar kwalificeerde Verstappen zichzelf als tweede in Singapore, maar haalde hij de eerste bocht niet na een spectaculaire startcrash met de beide Ferrari's. In Mexico kwalificeerde de Red Bull-coureur zichzelf wederom als tweede, om na een ijzersterke race de overwinningsbokaal mee naar huis te nemen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen