© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen en Ricciardo wisselen naar nieuwe Renault-motor

30 aug. 2018 14:10 René Oudman 0 reacties
Daniel Ricciardo is zeker van een gridstraf voor de Grand Prix van Italië. De Australische Red Bull-coureur laat voor de vrijdagtrainingen in Monza een Spec-C Renault-motor plaatsen, waardoor hij achteruit zal gaan op de startopstelling voor zondag. Ook teammaat Max Verstappen zal de laatste upgrade van de Renault-krachtbron sporen geven.

Voor Verstappen heeft het installeren van een nieuwe motor nog geen gevolgen. De Nederlander komt pas in de problemen als hij een nieuwe MGU-K gebruikt, maar dat lijkt vooralsnog niet het geval.

Nico Hülkenberg loopt daarentegen wel tegen gridstraffen aan. De Duitser laat een nieuwe Spec-B installeren. De straffen zullen Hülkenberg vrij weinig deren. De Hulk moet vanwege het veroorzaken van de startcrash in België sowieso al tien plaatsen achteruit op de startopstelling. Red Bull zal na de vrijdagtrainingen bepalen of ze in de rest van het Grand Prix-weekend doorgaan met de Spec-C motor van Renault, die naar verluidt een tijdswinst van drie tienden per ronde op moet leveren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen