Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "F1-Stewards maakten er een potje van in 2018"

Max Verstappen heeft ook nu het seizoen is afgelopen geen goed woord over voor het handelen van de stewards in 2018. De Nederlander ziet weinig structuur in de manier waarop bepaalde straffen werd uitgedeeld.

Gevraagd door Racefans of hij zich inmiddels wél kan vinden in de straf van vijf seconden die hij kreeg in Monza voor het niet genoeg ruimte laten aan Valtteri Bottas, antwoordt hij ontkennend: "Het is waar dat ik nóg meer ruimte had kunnen geven door in een rechte lijn te remmen voor die eerste chicane."

"Uiteindelijk liet ik echter wél genoeg ruimte voor één auto, dus al met al denk ik nog altijd niet dat die straf terecht was. Ik denk sowieso dat de straffen in 2018 een beetje willekeurig werden uitgedeeld. Soms kreeg iemand voor eenzelfde vergrijp wel een straf, een andere keer weer niet." Verstappen geeft wel te kennen de risico's voor hemzelf een volgende keer wel wat te verkleinen: "Ik denk dat ik de volgende keer toch maar iets meer ruimte laat, om aan de veilige kant te zitten. Aan de andere kant race ik niet op dit niveau om mijn plekje 'zomaar' af te staan."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"