Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen flirt met op en top Amerikaans race-avontuur: "Paar keer over gesproken"

Max Verstappen in de 24 uur van Daytona? Het lijkt er zomaar van te gaan komen. Misschien niet over drie maanden al, maar ergens in één van de volgende jaren?

Wayne Taylor Acura
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Wayne Taylor Racing

Het is geen geheim dat Max Verstappen op enig moment het enduranceracen op wil gaan pakken. De 24 uur van Le Mans staat hoog, zo niet bovenaan op zijn verlanglijstje, maar ook de 24 uur van Daytona geniet zijn nadrukkelijke belangstelling. Dat blijkt als Viaplay hem vraagt naar de opmerking van Wayne Taylor (teameigenaar Wayne Taylor Racing in IMSA) dat er in januari een F1-coureur voor hem aan de start staat.

"Dat ben ik niet!", kaatst hij meteen terug, om vervolgens te onthullen dat er wel degelijk gesprekken hebben plaatsgevonden: "Ik heb wel een paar keer met hem gesproken daarover. Ik wil natuurlijk heel graag op een gegeven moment endurance doen, maar het komt op dit moment niet uit", aldus de Nederlander, die in onderstaande video van Viaplay ook verklapt dat hij graag eens de 24 uur van de Nordsclheife zou willen rijden. De GT3's trekken hem zeer.

Iemand anders die héél graag in januari aan de start wil staan van de 24 uur van Daytona, is Giedo van der Garde. Hij reed de race al enkele malen meer en geniet daar steeds intens van. Hij mikt op een LMP2-stoeltje, iets waar hij druk mee bezig is.

Hij zou het maar wat mooi vinden om Verstappen ooit in die race als tegenstander (of als teamgenoot - 'Dat zou geweldig zijn!') te verwelkomen. Hij heeft wel een idee waarom het nu niet 'uit zou komen': "Ik snap wel dat hij dit wil, want Daytona is gewoon een hele vette race. Er gebeurt veel en je houdt gewoon kans om de race te winnen, óók als je een x-aantal rondjes achter ligt."

"Het is in januari, dus qua planning past het eigenlijk prima", aldus Van der Garde tegenover RacingNews365. "Je hebt natuurlijk enkele trainingsdagen en op enig moment zal hij misschien ook een dag moeten testen, maar dat is allemaal in januari, dus planningstechnisch moet het misschien wel lukken. Het kan bovendien ook wel lekker zijn om al een race achter de kiezen te hebben en zo wat ritme op te doen."

Er staat echter ook een grote 'maar' tegenover: "Vergeet ook niet dat hij in de Formule 1 er dan ook al een zwaar seizoen op heeft zitten, dus die snap ik dan ook wel weer."

Of Van der Garde met zijn IMSA-ervaring nog iets kan betekenen voor Verstappen, hem van advies kan dienen wellicht? "Ik denk niet dat hij introductie nodig heeft. Die komt overal makkelijk binnen."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"