Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Verstappen gaat met Norris om de tafel om lucht te klaren

Max Verstappen en Lando Norris zijn naast de baan erg goede vrienden, maar dit weekend ontbrandde op de baan een heftig gevecht tussen de twee vrienden. Het biedt voer voor discussie of die vriendschap hier onder te lijden heeft. Verstappen reageert op die discussie.

Verstappen Norris Austria crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Lando Norris zijn buiten de Formule 1 erg goede vrienden. De Brit en de Nederlander reizen zelfs vrijwel wekelijks samen af naar de circuits, maar of dat na de Grand Prix van Oostenrijk ook het geval is, valt te bezien. In de eindfase van de race kwamen beide vrienden met elkaar in aanraking, waarna Norris uitviel en Verstappen terugviel naar P5.

Lando Norris was na afloop duidelijk: hij wilde best praten met Verstappen, maar alleen als dat gesprek vanuit Verstappen zelf komt. Ook Verstappen staat wel open voor een gesprek, maar niet meteen, zo vertelt hij tegenover de media waaronder RacingNews365: "Niet op dit moment, maar als de tijd rijp is. We zijn coureurs en Lando en ik hebben wel enig leeftijdsverschil waardoor we nooit echt tegen elkaar hebben geracet in de juniorklasses, zoals anderen in deze sport dat misschien wel hebben."

Toch leek een touché er de afgelopen tijd aan te komen. Verstappen en Norris strijden al weken samen om overwinningen, maar tot een aanvaring was het nog niet gekomen. Op de vraag of dit er aan zat te komen reageert Verstappen gevat: "Zo kun je niet denken. En zo denk ik ook niet over dit soort zaken. We hebben gevechten op het scherpst van de snede en dan kunnen dit soort dingen gebeuren."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership