Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen gaat vol vertrouwen naar 'iconisch' Imola: "Hard gewerkt in de sim"

Nieuwe ronde, nieuwe kansen: Max Verstappen zal ongetwijfeld op jacht gaan naar de overwinning in Imola, nadat de Nederlander de zege in Miami uit handen moest geven aan een sterkere Lando Norris. Hij heeft er zelf in ieder geval zin in.

Verstappen Miami press
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft het één en ander recht te zetten na zijn tweede plaats in Miami. Echt tegenvallend was het verder niet, maar de Nederlander doet niets liever dan winnen en Imola zal de perfecte kans zijn om de bittere nasmaak van vorig raceweekend weg te spoelen. De Grand Prix van Emilia-Romagna is in dat opzicht ook niet de minste gelegenheid om dat te doen, want de eerste Europese race van het jaar zal ook nog eens op een traditioneel circuit verreden worden.

Verstappen kijkt alvast vooruit en kan niet ontkennen dat hij stiekem toch wel zin heeft om naar Italië af te reizen. "Het is leuk om weer in Europa te kunnen racen en we kijken er ook echt naar uit om te zien wat dit weekend voor ons in petto heeft. Imola is altijd een iconisch circuit om op te racen en we zijn echt heel enthousiast dat we dit jaar weer terugkeren nadat de Grand Prix vorig jaar noodgedwongen gecanceld werd."

Het is niet vreemd dat men bij Red Bull Racing zo enthousiast is over het uitstapje naar Imola, want in het verleden beviel deze Italiaanse race prima voor de Oostenrijkse renstal. "We hebben hier als team al talloze goede resultaten behaald en het is altijd interessant om op zo'n old skool-baan te rijden. Het is hier allemaal heel technisch, inclusief een aantal complexe bochtencombinaties en remzones."

Aan de voorbereiding zal het volgens Verstappen in ieder geval niet liggen, want zelf was hij de afgelopen weken met regelmaat in de sim te vinden. "Het team, in Milton Keynes maar ook hier op het circuit, werkt heel en ik heb de laatste tijd ook veel in de sim gezeten in de fabriek. Het is gewoon heel fijn dat er weer een race in Europa op het programma staat en daar kijken we dan ook echt naar uit."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez