Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen gaf De Vries advies in jacht op Formule 1-zitje: "Bel hem gewoon op!"

Max Verstappen gaf Nyck de Vries een duwtje in de goede richting toen de man uit Sneek op zoek was naar een F1-stoeltje. Een maand later heeft hij dat stoeltje.

Max Verstappen is blij voor goede vriend Nyck de Vries, die samen met Max volgend jaar ervoor zorgt dat 10% van de Formule 1-grid Nederlands is. Nyck tekende een contract bij AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull. Voor Max kwam dat niet meer als een verrassing, maar dat maakt hem niet minder blij voor De Vries, zo vertelt hij in Japan. "Ik wist natuurlijk dat dit eraan zat te komen, maar het is geweldig voor Nyck. Hij is al zo lang zo hard aan het pushen om in F1 te komen en het is geweldig voor hem dat hij eindelijk de kans krijgt."

Verstappen gaf advies

In Italië reed De Vries de sterren van de hemel en nadat Verstappen hem aanspoorde de telefoon te pakken, kwam alles in een stroomversnelling terecht. "Na Monza was er geen twijfel meer over mogelijk, vind ik", vervolgt Verstappen al doelend op een F1-stoeltje voor Nyck. "Helmut is iemand die het aandurft om iemand in een auto te zetten als hij er gecharmeerd van is. Andere teams zijn misschien wat meer terughoudend daarin." "Het is geweldig nieuws", vervolgt de Limburger. "Nyck en ik zijn ook goede vrienden. De dag na de race in Monza waren we samen uit eten en zei ik dat hij Marko gewoon moest bellen." "Je weet nooit wat er gebeurt en het was het goede moment om Helmut te bellen, want op een maandag na een race is hij waarschijnlijk nog steeds net zo enthousiast als op zondag, dus dat is allemaal heel goed gegaan. Ik ben heel blij voor Nyck", aldus Max.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst