Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen gaf Hamilton een stevige tik op de neus in Mexico

De overwinning van Max Verstappen kwam in Mexico niet uit de lucht vallen, de ijle lucht wel te verstaan. De derde zege op het Autodromo Hermanos Rodriguez was een stevige poffer op de neus van Lewis Hamilton.

Max Verstappen kwam, zag en overwon. Zo makkelijk als het op de zondag ging, ging het echter niet op de zaterdag. Torenhoog was de Nederlander favoriet voor de poleposition, maar het werd slechts een derde plek. De euforie bij Mercedes was groot, want hoe hadden ze dit toch geflikt? De mondhoeken van Mercedes-teambaas Toto Wolff stonden een minuut na de start van de race compleet de andere kant op. Wat een sof beleefde zijn team! Valtteri Bottas zette de deur wagenwijd open door Verstappen de racelijn te gunnen, waardoor hij en Lewis Hamilton kansloos waren in de eerste bocht. Kanslozer voor Bottas werd zijn race helemaal toen Daniel Ricciardo hem aantikte in de eerste bocht. Het duo vocht de gehele race lang met elkaar in het middenveld en de Fin kwam maar niet voorbij aan de McLaren. Een typisch Bottas-weekend. Lijkt hij zich nog wel te willen mengen in de titelstrijd? Eerder liet hij Verstappen op Zandvoort en in Rusland eenvoudig voorbij tijdens de race en ook in Mexico deed hij alles bij de start verkeerd.

Verstappen als Rico Verhoeven

Het gevecht tussen Max en Lewis heb ik al vaak vergeleken met een 22 ronden lange bokspartij. Een gevecht waarin je er iedere ronde moet staan, je kan ooit een mindere ronde hebben, maar dan moet de ronde erna weer voor jou zijn. Het seizoen van Verstappen vertoont wel gelijkenissen met de kickbokspartij van zijn maatje Rico Verhoeven. The King of Kickboksing leverde recent een werelds gevecht af met Ben Saddik. Verhoeven moest incasseren, fors incasseren, zoals Max dat ook moest toen alles vlak voor de zomerstop compleet misging. Verhoeven herstelde zich, draaide het gevecht om en zorgde voor de knock-out bij Saddik. Verstappen is mentaal zo sterk dat iedere tik die hij dit seizoen te verduren kreeg hem eigenlijk niet raakte. Zelfs de crashes met de Mercedessen brachten hem niet aan het wankelen. Sterker nog, het maakte hem nog beter. De groei van Verstappen dit seizoen is ongekend. Hij was al rijp voor de titel vorig jaar, maar wat hij in 2021 laat zien… daar staat geen maat op. Bij Verstappen moet je één ding niet hopen: dat hij de beste auto heeft. Zondag liet hij zien wat er dan gebeurde, dan legt hij de race min of meer lam. Dan wordt het een saaie, dominante overwinning.

Hamilton hangt in de touwen

De tikken die Verstappen en Red Bull momenteel uitdelen aan Hamilton en Mercedes zijn stevig. Het Duitse team zou wel even winnen op Monza, in Turkije zou het huishouden en ook COTA zou voor Lewis zijn. Het verlies in Amerika deed bijzonder pijn, want toen werd Mercedes door een uitgekiemde strategie en een wereldse Verstappen verslagen. In Mexico mocht Mercedes heel even genieten en dromen van succes. De Red Bull was tijdens de race echter een klasse apart, waarbij het enige smetje op het weekend is dat Sergio Perez ‘slechts’ derde werd. Verstappen is de glorieuze winnaar van de afgelopen ronden en staat 19 punten voor in het WK. Het lijkt veel, maar het is nog te weinig. Er moet gewonnen worden in Brazilië om minimaal een race veilig te zijn. Om een uitvalbeurt of een gekke startcrash te coveren heeft Max minimaal een voorsprong van 26 punten nodig. Momenteel is het net een advent kalender: 18 vakjes zijn open, maar er zijn er nog vier te openen. Vier waarin verrassingen zitten, de ene keer positief, de andere keer negatief. Verstappen lijkt hard op weg om Lewis de genadeklap te geven, maar weet dat het nog allerminst over is. Vraag dat ook maar aan Lewis die in 2007 de titel verloor in de laatste race, om hem in 2008 in de laatste bocht te veroveren. Krijgen we in 2021 wederom zo'n krankzinnige finale? Veel zal afhangen van of, en hoe, Verstappen in Brazilië wint.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie