Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"

Blijft Max Verstappen bij Red Bull of gaat hij toch in op het potentiële aanbod van Mercedes en Toto Wolff? De Nederlander laat zich in elk geval niet leiden door geld en zit nu op zijn plek.

Verstappen Miami Thursday 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er is de laatste tijd veel te doen rond de toekomst van Max Verstappen. Het gerommel bij Red Bull ligt daar ten grondslag aan. Eerst liep er een onderzoek naar teambaas Christian Horner, die grensoverschrijdend gedrag zou hebben vertoond. De Brit werd vrijgesproken, waarna een mogelijke schorsing voor Helmut Marko én het aanstaande vertrek van Adrian Newey voor rumoer zorgden.

Ondertussen azen Mercedes en Toto Wolff op Verstappen. Er zou zelfs een lucratief aanbod met een salaris van 150 miljoen euro op tafel liggen, al is dat niet officieel bevestigd. Verstappen stelt in Miami dat zijn toekomst voor nu gewoon bij Red Bull ligt.

"Mijn toekomst ligt bij Red Bull op dit moment", stelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Uiteindelijk zal geld niet het verschil maken voor mij, ook niet als er een aanbod van 150 miljoen euro op tafel zou liggen. Ook niet 250 miljoen euro, ik ben blij met wat ik nu verdien. Het gaat om performance, want ik weet van mezelf dat ik vrij chagrijnig word als ik voor P5 of P6 moet strijden. Het gaat altijd om performance. Iedereen weet dat, Toto weet dat ook."

2026

Is het dan gek dat Wolff zei dat hij op Verstappen zou wachten? "Nee, want ik denk dat iedereen altijd optimistisch en hoopvol moet zijn. Maar op dit moment kan ik zeggen dat ik bij Red Bull wil blijven, want ik geloof in dit project en alle betrokkenen. Uiteindelijk weet je in sport en het leven niet wat er in de toekomst gaat gebeuren."

Verstappen geeft ook aan dat er veel onzekerheid heerst over de reglementswijzigingen van 2026. "Wie weet nu welk team het meest competitief is in 2026? Ik heb geen idee. Ik denk er ook niet zoveel aan. Er is dit jaar qua performance zoveel gaande en ik wil nu en volgend jaar goed presteren. Ik denk dat we een goede kans maken, dus 2026 is dan nog ver weg."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"