Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geeft De Vries advies na opmerkingen Marko: "Maar dat hoef ik Nyck niet te vertellen"

Het contrast tussen de twee Nederlandse coureurs in de Formule 1 kan bijna niet groter. De één staat bovenaan het kampioenschap met een comfortabele voorsprong, de ander probeert op positie 19 zijn hoofd boven water te houden...

Tijdens de persconferentie op donderdag werd Max Verstappen gevraagd of hij nog advies had voor zijn medelander. Hier kon de tweevoudig wereldkampioen streng over zijn: "We weten allemaal dat je in autosport goed moet presteren. Niets is voor altijd. Je kan niets forceren, je moet samenwerken met je team, ervaring opdoen en uiteindelijk maakt het niet uit wat de mensen boven je zeggen." Daarnaast is het leerproces volgens Verstappen van belang: "Je moet leren van je weekenden, van je fouten, de auto beter leren kennen en het absoluut niet forceren. Praat met je engineers, wat kan er beter?"

"Dat hoef ik Nyck niet te vertellen"

Volgens de Red Bull-coureur is er altijd licht aan het einde van de tunnel: "Er komt een punt dat het meer klikt, je betere resultaten boekt, dan leidt het tot meer en voel je je meer comfortabel. Er moet veel samen komen. De boosdoener zou volgens Verstappen wel eens de druk kunnen zijn: "Stress niet te veel, maar werk hard samen met je team, want zij kunnen het verschil maken." "Maar dat hoef ik Nyck niet te vertellen, hij heeft veel ervaring. We gaan het zien, elk weekend moet je opnieuw goed samenwerken met je team." Hij linkt de vraag ook door naar zijn eigen situatie: "Dit jaar hebben wij een goede auto, maar als ik zou relaxen en het vanzelf gaat, dan blijven de resultaten op een gegeven moment uit. En dat kan je niet laten gebeuren."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje