Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen geeft een duidelijk signaal af aan Honda na nieuwe Red Bull-aankondiging

De naam van Honda pronkt vanaf dit weekend weer op de RB18 van Max Verstappen en Sergio Perez. Als het aan de Nederlander ligt, dan blijft het daar niet bij.

Honda Verstappen 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2019 gingen Red Bull en Honda samenwerken. Twee jaar later werd Max Verstappen kampioen met de Japanse motor achterin zijn RB16B. Alhoewel de motor van dit jaar nog steeds door de Japanners is ontworpen en ontwikkeld, draagt deze de naam van Red Bull Powertrains.

Waarom? Omdat Honda aan het einde van 2020 aangaf aan het einde van het 2021-seizoen de sport te gaan verlaten. Toch sloot het voor die tijd een nieuwe deal met Red Bull, waardoor de Japanners nog tot en met in ieder geval 2025 als technische partner verbonden zijn aan het team van Verstappen.

In aanloop naar de GP van Japan dit jaar kondigden de twee partijen aan dat ze de banden aan zouden gaan halen. De naam van Honda keert vanaf heden dan ook in zijn volledigheid terug op de bolides van Red Bull en zusterteam AlphaTauri.

Dat tot vreugde van de regerend Formule 1-kampioen. "Het is mooi om de volledige naam terug te zien op de auto. HRC (Honda Racing Company, red.) stond er natuurlijk al op, maar het is extra speciaal om de hele naam weer terug op de wagen te zien in aanloop naar hun thuis-Grand Prix", glundert Max.

Verstappen wil naam Honda in F1 behouden

Verstappen heeft niets dan mooie herinneringen aan de samenwerking met Honda, maar merkt tegelijk op dat het net is alsof de Japanse motorleverancier nooit is weggeweest. De Nederlander geeft een duidelijke hint aan Honda: hij hoopt dat ze weer fulltime terugkeren in de Formule 1.

"We hebben heel goed samengewerkt en de werkrelatie is heel goed. Vergeleken met vorig jaar is er toch niet heel veel veranderd. Wat betreft de toekomst na 2025 is het nog te vroeg om daar over te praten, maar over het algemeen is de Honda-naam geweldig voor de Formule 1. Het zou mooi zijn om hen weer terug te zien in de sport."

"Dit nieuws kwam voor mijn ook niet als een verrassing", vervolgt de Red Bull-coureur. "Het is gewoon geweldig om de naam terug te zien op de auto. Wie weet wat er in de toekomst gebeurt? Ik heb geen idee. Ik ben daar ook niet de juiste persoon voor, maar het is in ieder geval goed om de naam weer op onze bolide te zien staan", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'