Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geeft een duidelijk signaal af aan Honda na nieuwe Red Bull-aankondiging

De naam van Honda pronkt vanaf dit weekend weer op de RB18 van Max Verstappen en Sergio Perez. Als het aan de Nederlander ligt, dan blijft het daar niet bij.

In 2019 gingen Red Bull en Honda samenwerken. Twee jaar later werd Max Verstappen kampioen met de Japanse motor achterin zijn RB16B. Alhoewel de motor van dit jaar nog steeds door de Japanners is ontworpen en ontwikkeld, draagt deze de naam van Red Bull Powertrains. Waarom? Omdat Honda aan het einde van 2020 aangaf aan het einde van het 2021-seizoen de sport te gaan verlaten. Toch sloot het voor die tijd een nieuwe deal met Red Bull, waardoor de Japanners nog tot en met in ieder geval 2025 als technische partner verbonden zijn aan het team van Verstappen. In aanloop naar de GP van Japan dit jaar kondigden de twee partijen aan dat ze de banden aan zouden gaan halen. De naam van Honda keert vanaf heden dan ook in zijn volledigheid terug op de bolides van Red Bull en zusterteam AlphaTauri. Dat tot vreugde van de regerend Formule 1-kampioen. "Het is mooi om de volledige naam terug te zien op de auto. HRC (Honda Racing Company, red.) stond er natuurlijk al op, maar het is extra speciaal om de hele naam weer terug op de wagen te zien in aanloop naar hun thuis-Grand Prix", glundert Max.

Verstappen wil naam Honda in F1 behouden

Verstappen heeft niets dan mooie herinneringen aan de samenwerking met Honda, maar merkt tegelijk op dat het net is alsof de Japanse motorleverancier nooit is weggeweest. De Nederlander geeft een duidelijke hint aan Honda: hij hoopt dat ze weer fulltime terugkeren in de Formule 1. "We hebben heel goed samengewerkt en de werkrelatie is heel goed. Vergeleken met vorig jaar is er toch niet heel veel veranderd. Wat betreft de toekomst na 2025 is het nog te vroeg om daar over te praten, maar over het algemeen is de Honda-naam geweldig voor de Formule 1. Het zou mooi zijn om hen weer terug te zien in de sport." "Dit nieuws kwam voor mijn ook niet als een verrassing", vervolgt de Red Bull-coureur. "Het is gewoon geweldig om de naam terug te zien op de auto. Wie weet wat er in de toekomst gebeurt? Ik heb geen idee. Ik ben daar ook niet de juiste persoon voor, maar het is in ieder geval goed om de naam weer op onze bolide te zien staan", aldus Verstappen.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'