Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geeft Perez cruciaal advies in titelstrijd

Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez staan 1 en 2 in de strijd om de wereldtitel. Enkele races terug was het verschil nog klein, inmiddels is Verstappen uitgelopen naar een voorsprong van 53 punten.

Max Verstappen heeft Red Bull-teamgenoot Sergio Perez geadviseerd om vooral op zichzelf te focussen. De tweevoudig wereldkampioen gaf dit advies nadat de laatste twee races voor Perez desastreus verliepen en Verstappen ruimschoots de leiding nam in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. Het Red Bull-duo was verwikkeld in een gevecht om de leiding in het kampioenschap na de eerste vijf races van het jaar. Perez won twee races en Verstappen schreef de andere drie op zijn naam. Maar na de races in Monaco en Spanje, waar Perez er twee keer niet in slaagde om Q3 te bereiken in de kwalificatie, is het verschil tussen de twee opgelopen naar 53 punten. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft Perez sindsdien aangespoord om te stoppen met 'dromen', met de insinuatie dat recente fouten voortkomen uit een drang om het niveau van Verstappen te bereiken.

'Ik weet niet wat er in zijn hoofd omgaat'

Gevraagd naar de strubbelingen bij Perez, in de aanloop naar de Grand Prix van Canada, vertelde Verstappen aan de media, waaronder RacingNews365 : "Ik vind het moeilijk om daar commentaar op te geven, omdat ik niet weet wat er in zijn hoofd omgaat.Maar ik heb van jongs af aan geleerd dat het altijd beter is om je op jezelf te richten en het zo goed mogelijk te doen, want alle andere dingen heb je toch niet in de hand." "Het heeft dus geen zin om je op andere te richten, zo benader ik het ook. Er zijn altijd races in een seizoen die niet volgens plan verlopen en je hebt een paar tegenslagen. Maar het is altijd belangrijk om gefocust te blijven op het werk en echt proberen te werken met de auto en de technici eromheen om er het beste uit te halen."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje