Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen deelt sneertje uit aan Perez: "Dan ben je echt een goede F1-coureur"

De wereldtitel van Max Verstappen in 2023 was een van de dominantste ooit in de historie van de Formule 1. In het begin van het seizoen zag dat er nog helemaal niet zo uit. Verstappen en teamgenoot Sergio Perez hadden na vier races ieder twee overwinningen op hun naam staan.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bahrein: zege Max Verstappen. Saoedi-Arabië: winst Sergio Perez. Australië: Verstappen. Azerbeidzjan: Perez. Vier races in het seizoen 2023 en de beide Red Bull-coureurs hadden ieder twee zeges op hun naam staan. De GP van Miami werd ingegaan met een miniem verschil van zes punten in het voordeel van Verstappen. Er werd gesproken over een tweestrijd, maar Verstappen vindt dat de start van het seizoen 2023 in perspectief moet worden geplaatst.

"Je moet het hele plaatje schetsen. Ik moest vanaf de vijftiende plaats starten in Saoedi-Arabië", zo doelt hij op het feit dat zijn aandrijfas brak in de kwalificatie. "In Bakoe werd ik licht gestraft door de safety car. Dus vanuit mijn oogpunt is het niet helemaal eerlijk om te praten over een gelijk speelveld. Want zo zag ik het niet. Je moet rekening houden met alle omstandigheden die ertoe hebben geleid. Dat heeft de indruk enigszins vertekend", zegt Verstappen in gesprek met Auto Motor und Sport.

Niet geïnteresseerd in mening anderen

Juist in de GP van Azerbeidzjan in Bakoe raakte Verstappen ondanks zijn verlies meer en meer vertrouwd met de RB19. Dit hielp hem om de strijd naar zijn hand te zetten. "Het zijn verschillende settings die samen moeten komen. Een paar dingen die je via het stuur kunt aanpassen: Rembalans, differentieel, remmen op de motor. De nieuwe banden werken ook iets anders. Omgaan met deze middelen, ze een beetje anders in te zetten, leek me te helpen om meer uit de auto te halen."

Na Bakoe zette Verstappen een serie neer van tien gewonnen races op een rij. Was de Nederlander nu zo goed, Perez zo slecht, of werd Verstappen enorm geholpen door de ijzersterke RB19? De meningen over de dominantie van Verstappen verschilden. "Ik ben niet geïnteresseerd in de meningen van anderen. Zij kennen onze auto niet. Ik probeer er gewoon het beste uit te halen. En dat doe ik elke keer. Ik weet niet hoe dominant deze auto is in vergelijking met vorige auto's. Niemand weet dat."

En ook kan Verstappen niets met de suggestie dat de RB19 vooral naar hem werd gevormd en niet naar Perez. "Ik stem de auto af zoals ik hem fijn vind. En de andere coureur stemt hem af op zijn wensen. De engineers ontwikkelen de auto om hem sneller te maken. En niet hoe ik het zou willen. Hetzelfde geldt voor de rijstijl. Wat is mijn rijstijl? Ik weet het niet. Ik pas me aan aan de behoeften van de auto om hem het snelst te maken. Dat is de sleutel tot een echt goede Formule 1-coureur. Je aanpassen aan wat je van het team krijgt."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'