Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geeft toe meer druk te voelen: "Zijn geen robots"

De afgelopen periode werd de druk op Max Verstappen en Red Bull steeds verder opgevoerd door de concurrentie. Waar Verstappen vrijwel altijd stoïcijns reageert op of hij onder druk staat, is hij nu verrassend eerlijk en open over hoe hij die druk ervaart.

Verstappen FP1 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen domineert al een aantal jaar de Formule 1, maar ziet dit jaar de concurrentie steeds dichterbij komen. Ondanks de verhoogde druk, wist Verstappen wel al zes races te winnen dit seizoen. De Nederlander is dan ook niet bang voor de concurrentie, maar is wel eerlijk over het feit dat hij niet langer een race met een grote voorsprong over de streep kan trekken. 

"Ik denk dat we races hebben gehad waarin we meer druk hebben ervaren dan daarvoor," zo verklaart Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Je zult dan ook, laten we zeggen, voor het grootste gedeelte meer op 100% moeten rijden. Ik denk dat dat een normale ontwikkeling is, want in het verleden heb je hetzelfde gezien. Het is een natuurlijk proces dat teams dichterbij komen. Vorig jaar konden we in sommige races onder de 100% rijden en alsnog makkelijk winnen."

Maar wat vindt Verstappen zelf dan het fijnst? Winnen met een grote voorsprong of er voor moeten vechten zoals in Canada? "Ik heb echt genoten van Montréal, maar dat hoeft niet elke keer, want dat levert ook een hoop stress op," zo grapt Verstappen. "Maar aan de andere kant geniet ik er ook van als ik alles uit de auto en mezelf kan halen en met twintig seconden voorsprong win. Ik ben echter niet bang voor een concurrentiestrijd, dus als we van dat soort races hebben is het ook goed."

Geen robot

Toch is er nog iets wezenlijks veranderd bij Verstappen. Waar we hem vorig jaar eigenlijk geen fout zagen maken, komt dat dit seizoen wel iets vaker voor. Volgens Verstappen zelf is dat echter nog geen reden tot paniek: "Ik weet wat ik kan doen en ik ben hier niet vanwege andere hun meningen. Het team weet ook waar ik toe in staat ben, dus ik focus mij gewoon op mijn eigen prestaties."

"Ik weet dat wanneer wij onder druk komen te staan, we alsnog een goede prestatie kunnen leveren. Maar we zijn natuurlijk geen robots, maar mensen en die maken wel eens fouten. Ik maak ook gewoon fouten. Maar die probeer je altijd te minimaliseren tijdens een jaar en zeker wanneer je in gevecht bent met een hoop teams, waardoor je consequent veel punten moet scoren", aldus Verstappen.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership