Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen geen fan van 'Verstappen-regel': "Nu gelukkig wat milder"

Max Verstappen is nog altijd de jongste GP-winnaar uit de geschiedenis van de Formule 1. Voorlopig lijkt dat ook zo te blijven, al zou de Nederlander niet rouwig zijn mocht hij dat record ooit kwijt raken.

Verstappen Spanje 2016
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

18 jaar en 134 dagen oud. Dat was Max Verstappen toen hij op zondag 15 mei 2016 de Grand Prix van Spanje won. Een absoluut record dat normaal gesproken niet zo snel gebroken zal worden. Want de Formule 1 kent tegenwoordig een regel dat coureurs minimaal 18 jaar oud moeten zijn om in de koningsklasse te rijden. Enkel op aanvraag van teams kan daar tegenwoordig bij de gratie van de FIA een uitzondering op worden gemaakt.

In de paddock werd de desbetreffende regel al snel omgedoopt tot de 'Verstappen-regel', aangezien de FIA actie ondernam nadat Red Bull de 17-jarige Verstappen liet debuteren. Verstappen zelf is niet echt fan van deze regel. In de podcast Talking Bull, krijgt Verstappen de vraag of hij denkt dat dat record ooit zal sneuvelen: "Dat hangt af van de regels. Ze hebben die natuurlijk veranderd naar dat je 18 jaar moet zijn. Nu worden ze gelukkig wel wat milder, maar eerlijk, ik geef echt helemaal niets om die records."

De host van de podcast kan dit niet geloven. Toch blijft Verstappen, lichtelijk humoristisch, bij dat standpunt: "Als ik straks op het strand zit met een gin tonic, boeit me dat echt helemaal niets! Dus met mij komt het wel goed!"

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout