Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geniet van onverwachte poleposition: "Een geweldig gevoel!"

Max Verstappen kende een geweldige ronde in de kwalificatie voor de allesbepalende Grand Prix van Abu Dhabi. De Nederlander was bijna vier tienden sneller dan Lewis Hamilton.

Na afloop van de kwalificatie was de glimlach terug op het gezicht van Max Verstappen. Met een sublieme ronde wist hij de dominantie van Mercedes te doorbreken. Rivaal Lewis Hamilton moest genoegen nemen met de tweede plaats. "Dit is een geweldig gevoel. We hebben de auto flink verbeterd tijdens de kwalificatie. Ik ben zeer blij, want dit is wat we wilden. Het was niet makkelijk gezien Mercedes' vorm. Nu kijk ik uit naar morgen want dat is het belangrijkste."

Red Bull koos ervoor om Verstappen en Sergio Perez op de zachte band te laten starten, terwijl de Mercedes-coureurs de medium band verkozen. Verstappen hoopt dat de strategie van Red Bull zich uitbetaalt tijdens de race. "Ik voelde me goed op beide bandencompounds. In de avonden is het koeler, waardoor de zachte band minder slijt. Belangrijk is om een goede start te hebben en dan je eigen race te rijden. Dan gaan we zien waar we finishen." Verstappen ging naar eigen zeggen niet gebukt onder de druk: "Nee, ik was de hele tijd erg relaxed. Ik doe altijd mijn best en het team geeft me altijd de best mogelijke auto. Dat doen we al het hele jaar zo."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"