Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Verstappen gewaarschuwd voor Ferrari: "Kans dat ze gat dichten in China"

Ferrari heeft een sterke start van het Formule 1-seizoen 2024 achter de rug, met een reeks podiumplaatsen, waaronder een overwinning. Bernie Collins, voormalig engineer van onder andere Aston Martin, denkt dat Ferrari in Shanghai in het voordeel zal zijn ten opzichte van Red Bull.

Verstappen win Japan 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Waar voor het seizoen er wat vraagtekens waren omtrent welk team Red Bull zou kunnen uitdagen, is het na vier races overduidelijk. Red Bull is nog altijd het snelste team, maar Ferrari zet goede stappen. Volgens Bernie Collins, voormalig engineer bij onder meer McLaren en Aston Martin, is Ferrari echter in het voordeel op het Shanghai International Circuit in China.

De afwezigheid van het circuit op de F1-kalender komt dit weekend ten einde. Voor het eerst sinds 2019 wordt er weer een Grand Prix van China georganiseerd. Red Bull gaat het weekend in na drie van de vier openingsronden te hebben gewonnen, terwijl concurrent Ferrari zegevierde in Australië. Max Verstappen moest toen al vroeg de strijd staken wegens een remprobleem.

Het Italiaanse team heeft dit jaar in de eerste races meer snelheid laten zien dan een seizoen geleden en Collins heeft er alle vertrouwen in dat de lay-out van het circuit bij het pakket van Ferrari past.

"Ik denk dat het circuit de sterke punten van Ferrari uit gaat spelen," vertelt ze Sky Sports F1. "Er is een kans dat Ferrari het gat naar Red Bull een beetje dicht en een stap verder is dan McLaren."

Moeilijkheden in het verschiet voor Mercedes?

Komend weekend staat ook de eerste sprintrace van het seizoen op het programma, waarbij sommige coureurs vraagtekens zetten bij de keuze om het alternatieve format te gebruiken op een circuit dat al vijf jaar niet meer op de kalender heeft gestaan.

Met slechts één oefensessie voorafgaand aan de racesessies, geeft Collins aan dat dit de inspanningen van Mercedes zou kunnen belemmeren.

"Voorafgaand aan de GP van Japan was Mercedes erg ongelukkig met de auto en was er veel discussie over het feit dat hun simulatie niet goed werkte", aldus Collins. "De auto reageert op bepaalde veranderingen en dat is niet fijn als je een nieuwe race ingaat of als je een race ingaat met veel onbekende factoren."

"Als je moeite hebt om een race te simuleren waar je de afgelopen vier jaar vier keer bent geweest, dan is het ook niet tof voor een race waar je nog nooit bent geweest, tenzij je twee fouten op een één of andere manier oplost en de set-up meteen voor elkaar hebt."

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen