Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen glimlacht om aanval op Norris: "Dat had ik al gepland!"

Max Verstappen eindigde na een lastige race én een fel gevecht met Lando Norris op de derde plaats in de Verenigde Staten. De Nederlander had het lastig.

Max Verstappen kende een lastige Grand Prix van de Verenigde Staten. Waar de wereldkampioen erg snel was in de sprintrace, ging het nu een stuk minder. Verstappen moest alle zeilen bijzetten om Lando Norris van zich af te houden, met een titanenstrijd tot gevolg. Norris passeerde Verstappen, maar deed dat buiten de baan en ontving een straf, met een zwaarbevochten derde plaats als gevolg voor Verstappen.

"Ik heb er hard voor moeten vechten", stelt Verstappen bij Viaplay. "Om eerlijk te zijn had ik ook niet verwacht dat ik Lando achter me kon houden of nog een kans had. Het liep niet echt lekker, want ik kreeg de banden niet onder controle. Er zat geen balans in, ik kon niet remmen en de bochten aanvallen en de auto draaide gewoon niet. Als je dat hebt, kan je niet zoveel doen. We moeten kijken wat er mis is gegaan ten opzichte van de afgelopen twee dagen."

Verstappen plaatste bij de start zijn auto nog naast Norris. Er kan een lachje af bij de Nederlander als het over dat moment gaat. "Dat had ik al gepland! We konden verder niets doen tegen Ferrari. Als ik nog eerder naar binnen was gekomen, had ik nog meer problemen gehad met de banden. Zij waren wat sneller en uiteindelijk heb ik er meer uitgehaald dan eigenlijk kon."

In de slotfase kwam Norris nog angstvallig dichtbij, zag Verstappen ook. "Ik ga het hem natuurlijk niet makkelijk maken tegen het einde van het seizoen. Het lastige voor mij was dat ik geen voorkant had. Het was heel moeilijk om laat te remmen, want de auto draaide niet. Ik blokkeerde snel en het was heel moeilijk om de auto recht te zetten qua exits. Uiteindelijk ging het redelijk goed en konden we hem lang ophouden. Hij kwam er wel voorbij, maar buiten de baan. Dan krijg je die straf van vijf seconden, wat voor mij goed uitpakt."

Verstappen vond de straf terecht. "We gingen allebei buiten de baan, maar je kan iemand niet buiten de baan inhalen. Je probeert geen foutjes te maken, maar ik had niet heel veel gevoel aan de voorkant. De auto draaide voor geen meter in bepaalde bochten en dan zie je de auto achter je gewoon steeds dichterbij komen. Je probeert de auto zo goed mogelijk te positioneren."

En zo loopt Verstappen uit op Norris. "Dat is het allerbelangrijkste. Ik wil het kampioenschap winnen en het was een positiever weekend. In de race kwamen we echter tekort. Ferrari was erg sterk."

Wie was volgens jou de schuldige in deze 'aanvaring'? Laat het weten in onderstaande poll!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Mercedes teambaas baart opzien met keihard radiobericht over strijd Verstappen en Norris